68 kurum bir araya geldi: Diyarbakır’da Tarım Konseyi kuruldu
.
10 bin yıl önce onlarca tarım ürününün yetiştiği Diyarbakır’ı eski ihtişamına kavuşturmak için Tarım Konseyi kuruldu.
68 kurumun yer aldığı konseyin kuruluşu ile ilgili Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nde açıklama yapıldı. Diyarbakır Tarım Konseyi Başkanı Engin Yeşil, GAP Projesi’nde Diyarbakır’ın sulanabilir alan ve sulama hedefleri açısında yüzde 25’lik paya sahip olduğuna dikkat çekti. Silvan Projesi ile 2 milyon 350 bin dönüm, Dicle Kral Kızı Sulama Projesi ile 1 milyon 150 bin dönüm alanın sulu tarıma geçmesini beklediklerini belirten Yeşil, “GAP sulama yatırımlarının tamamlanmasıyla Diyarbakır’da tarımsal üretim 3 kat artacağı öngörülmektedir” dedi.
Tarım ürünü çeşitliliği
Buğday, mercimek, kütlü pamuk, arpa ve dane mısırda Diyarbakır’ın önemine işaret eden Yeşil, “İlimizin sahip olduğu tarımsal potansiyelini daha iyi değerlendirmek, Diyarbakır’da tarım sektörünü büyütmek sürdürülebilirliğini ve katma değerini artırmak, tarım sektöründe faaliyet gösteren kamu ve özel kuruluşlar arasında koordinasyonu sağlamak ve sektörün büyüme stratejilerini doğru belirlemek için ‘Diyarbakır Tarım Konseyini’ kurduk” diye konuştu.
Diyarbakır Tarım Konseyi İcra Kurulu şu kurumlardan oluştu:
Diyarbakır Ticaret Borsamız,
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası,
Diyarbakır Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanlığı,
Ziraat Mühendisleri Odası Diyarbakır Şubesi,
Veteriner Hekimleri Odası Diyarbakır Şubesi,
SS Lice Kadın Girişimi Üretim ve İşletme kooperatifi
Bismil Pamuk Üreticileri Birliği
Damızlık Manda-Süt ve Kırmızı Et Yetiştiricileri Birliği
Tohum Üreticileri Temsilcisi
Açıklamaya Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, Diyarbakır Ziraat Odası Başkanı Cevat Delil’in yanı sıra tarım sektörünün temsilcileri katıldı.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.