7 sene sonra Şengal’de yeni kaymakam seçildi

7 sene sonra Şengal’de yeni kaymakam seçildi

.

A+A-

 Şengal’in yeni kaymakamı Seydo Xeyri Ehmed oldu.

Ninova İl Meclisi, bugün sabah saatlerinde Şengal’in yeni kaymakamını seçmek üzere toplandı.

Rûdaw’a konuşan Ninova İl Meclis Üyesi Lirvan Mehdi, “Seydo Xeyri Ehmed, oy çokluğuyla Şengal’in yeni kaymakamı olarak seçilmiştir” ifadesini kullandı.

Meclisin bir başka üyesi Muhammed Kakeyi de Rûdaw’a yaptığı açıklamada “Şengal kaymakamlığı görevi için beş kişi üye oldu, hepsi de Ezidi Kürt” dedi.

 Tüm adaylar için sekiz koşul belirlendi.

Adayların hiçbir şekilde Baas rejimiyle, silahlı bir grup ya da güvenlik gücüyle ilişkisinin olmaması şart olarak koşuldu.

Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP) Meclis Üyesi Ahmed Dubardani, Rûdaw’a yaptığı açıklamada KDP’nin ve Sünnilerin oluşturduğu Birleşik Ninova İttifakı’nın toplantıyı boykot ettini, zira kendilerinin sürece dahil edilmediğini kaydetti. Dubardani, seçilen kaymakamın Haşdi Şabi’ye yakın olduğunu söyledi.

Şengal Kaymakamının belirlenmesi Kürdistan Bölgesi Hükümeti ile Irak Hükümeti arasında varılan Şengal Antlaşması’nın noktalarından biri.

Halihazırda “140’ncı Madde bölgelerinden” biri olan Şengal’de altyapı çalışmaları yapılamıyor, kenti yönetecek kurumlar işlemiyor ve hizmet götürülemiyor.

Şengal’de 2017’den beridir kaymakamlık görevinde herhangi biri bulunmuyordu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.