AB: Karabağ’a dış müdahale kabul edilemez

AB: Karabağ’a dış müdahale kabul edilemez

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Azerbaycan ile Ermenistan arasında Karabağ’da başlayan çatışmalar devam ederken, bölgedeki dış aktörlere ilişkin açıklamalara yer verdi.

A+A-

AB'li temsilci Borrell, Dağlık Karabağ'da yalan haberlerle dış aktörlerin savaşa çekilmeye çalışıldığını belirterek, Ermenistan ve Azerbaycan tarafına yalan haber ve dezenformasyona karşı uyarıda bulunarak bölgede gerçekte neler olup bittiğini bilmek için güvenilir bilgi kaynaklarının eksik olduğuna vurgu yaptı.

Borreel, ‘Bölgesel aktörlerin çatışmaya çekilme girişimlerini’ kınayarak, AGİT (Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı) gözlemcilerin sahaya gidemediğini anımsattı.

“Suriye’den milislerin gönderildiğine dair iddialar var” 

Açıklamalarında, "Aslında çatışmanın nasıl geliştiğine dair çok fazla bilgiye sahip değiliz" diyen Borrell, "Ayrıntılı bilgi az ve pek çok yalan haber var. Gözlemlediğimiz şey, her iki ülkedeki yerel izleyicileri harekete geçirmeyi amaçlayan ve bölgesel aktörleri çatışmaya çekmek için kullanılabilecek artan miktarda yanlış bilgi mevcut. Bu nedenle, medya haberlerinin büyük bir tedbirle incelenmesi gerekiyor" sözlerine yer verdi.

Ayrıca Borrell, "Bölgeye Suriyeli milisler ya da başka birlikler gönderildiğine dair iddiaları gördük" diyerek, AB'nin bu iddiaları teyit edecek bulgulara sahip olmadığını dile getirdi ve 'dışarıdan müdahalenin' ise kabul edilemez olduğunu vurguladı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.