AB: Türkiye'ye karşı tüm araçları kullanmaya hazırız

AB: Türkiye'ye karşı tüm araçları kullanmaya hazırız

.

A+A-

Atina'da temaslarını sürdüren AB Konseyi Başkanı Charles Michel, "Avrupa Birliği, Türkiye’nin davranışını değiştirmek için elindeki tüm araçları kullanmaya hazır" ifadesini kullandı.

Michel, Yunanistan’ın AB'ye katılımının 40. yıl dönümü kutlamaları için gittiği Atina’da Kathimerini’ye verdiği röportajda, "Ankara’nın niyetleri konusunda ihtiyatlı davrandığını" yorumunda bulundu.

AB Konseyi Başkanı açıklamasında, AB’nin Türk makamlarına, üye 27 ülkeyle yakın işbirliği içinde hazırlanan güçlü ve ortak bir tutum sunduğunu belirterek, “Açık bir mesaj gönderdik: Daha olumlu bir gündeme hazırız ama ruh halimiz şartlı, orantılı ve tersine çevrilebilir” sözlerine yer verdi.

Açıklamalarında Yunan-Türk ilişkilerine değinen Michel, Kıbrıs sorunu ve insan hakları konusu gibi farklı alanlarda ilerleme olursa bunun gerçekleşebileceğini kaydetti.

Michel, Nisan başından bu yana "Türk politikasının doğru yönde ilerleyip ilerlemediğine dair ara bir değerlendirme yapıp yapamayacağı" sorusuna, bunu haziran sonundan önce yapmak istemediğini belirterek, “Geçmişte doğru yönde bir kez, sonra yanlış yönde iki kez adım gördük" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.