ABD: Kürdistan için güçlü bir ulusal gücün inşasına yardımcı olacağız

ABD: Kürdistan için güçlü bir ulusal gücün inşasına yardımcı olacağız

.

A+A-

Irak'taki Uluslararası Koalisyon Kuvvetleri Başkomutanı General Ham, Kürdistan için güçlü bir ulusal güç inşasına yardım edeceklerini belirtti.

Peşmerge Bakanlığından yapılan açıklamada, bugün Bakan Şoreş İsmail’in Irak'taki Uluslararası Koalisyon Kuvvetleri Başkomutanı ve beraberindeki heyetle bir araya geldiği belirtildi.

Toplantıda, Peşmerge Bakanlığındaki sorunları ve reform sürecine değinen Bakan İsmail, “Reform kaçınılmaz bir süreçtir. Bu amaçla Kürdistan Bölgesi ve Irak'ta koalisyon danışmanları ve diplomatların yardım ve koordinasyonuyla Peşmerge güçlerini yeniden organize etmeye, birleştirmeye, Peşmerge Bakanlığı bünyesinde birlikler ve bölgeler inşa etmeye devam ediyoruz.” dedi.

Koalisyon askeri danışmanlarının çabalarına övgüde bulunan Bakan İsmail, onların terörle mücadele, Kürdistan Bölgesini koruma ve istikrara kavuşturma ve Peşmerge Bakanlığındaki reform sürecinde üstlendikleri rolleri takdir etti.

Irak'taki Koalisyon Kuvvetleri Başkomutanı ise koalisyon güçlerinin Peşmerge Bakanlığına desteğini yinelerken, “Kürdistan için güçlü bir ulusal güç oluşturulmasına yardımcı olacağız ve Peşmerge Bakanlığında reform sürecinin önemli ve gerekli sonuçlara ulaşmasını umuyoruz.” ifadesini kullandı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.