ABD'den Esad rejimine bağlı yetkili ve kurumlara yaptırım

ABD'den Esad rejimine bağlı yetkili ve kurumlara yaptırım

.

A+A-

ABD Hazine Bakanlığı, Suriye Merkez Bankası ile Suriye'de Beşar Esad rejimine bağlı bazı yetkililer ve kuruluşları yaptırım listesine dahil etti.

Yaptırımlarla ilgili yazılı açıklamada bulunan ABD Hazine Bakanlığı, yeni yaptırım kararının rejim yetkilileri ile Suriye Merkez Bankasını hedef aldığı ifade edildi.

Hazine Bakanlığı, Yabancı Varlıkları Koruma Ofisince (OFAC) 2 Suriyeli yetkili, 9 şirket ve Suriye Merkez Bankasının yaptırım listesine eklendiğini duyurdu.

Esad rejiminin yanında duranlara yaptırım uygulanacak

Bakanlık açıklamasında, Suriye'nin hükümet kontrolündeki bölgelerine yapılacak yatırımların caydırılması ve rejiminin Suriye halkına yönelik zulme son vermeye zorlanmasının hedeflendiğine işaret edilen kararında, ABD'nin Suriye halkının yanında olmaya devam edeceği kaydedildi.

Ayrıca açıklamada bulunan ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin ise, bakanlığın Esad rejiminin yanında duran ve suçların devam etmesini sağlayan kişileri açığa çıkarmak için tüm araçlarını kullanmaya devam edeceğini belirtti.

Diğer taraftan ABD Dışişleri Bakanlığı ise Esma Esad ile bazı aile üyelerinin aralarında bulunduğu 6 kişiye yaptırım uygulanacağını da bildirdi.


 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.