Ahlaki çöküntünün arka planı-Etnik arındırma politikası
Bir etnik kimlik Kendi topraklarında yok sayılıyorsa, Egemen kimliğin siyasal organizasyonu (Sömürgeci merkezi otorite) Etnik arındırma politikaları ( jenosid, nüfus erezyonu, sürgün,asimilasyon gibi) her fırsatta uygular.
Varlığı yok sayılan etnik kimliği, kültürel dejenerasyon, ahlaki çöküntüye uğratma faaliyetleri etnik arındırma politikaların bir parçasıdır.
Dünya'nın neresinde yok sayılan etnik kimlik mensubu bir birey kendi etnik kimliğine sahip çıkıyorsa, Egemen etnik kimlik politikası onu tehdit olarak görür.
Kendisini yok sayarak sömürgeci merkezi otorite ye boyun eğmeyen, sömürge statüsünün en alt seviyedeki etnik kimlik, Egemen kimlik ve otoritesi için tehlikeli olarak görür. Kendi topraklarında Varlığı yok sayılan etnik kimlik için hak, hukuk, adalet, eşitlik, Özgürlük, insan hakları, demokrasi gibi kavramlar pekte bir bir şey ifade etmez.
Sömürgeci merkezi otorite yok saydığı Bir etnik kimliği fiziki jenosid dışında, o kimliğin kodları ile oynayarak, o kimliğin kimyasını bozarak yok etmeye çalışır.
Yok sayılan etnik kimlikler için kale sayılan aile yapıları bütün müdahaleler için direnen ve sigorta görevi gören kurum misyonunu üstlenir
Yok sayılma politikalarına karşı Etnik kimliğini, dilini, kültürünü aile içinde yaşar. Aile içinde şarkı türkü söyler, örf ve anneleri yaşar. Diğer ailelerle birlikte, düğününü yapar, halay çeker.
Yani aile yapısını tasfiye etmeye yönelik gelişmeleri, milli kodlar ile oynama, kimyasını bozma girişimleri olarak yorumlamak pekte yanlış tespit değildir.
Yok sayılan etnik kimliğin direnç kapısı sayılan aile yapısının tasfiye politikasının iki ayağı vardır.
1) Özgür toplum, özgür birey, eşit toplum ( Kendi kimliğini Yok sayarak) modern toplum,Modern özgür kadın, çağdaş kadın, kadınsız, kocasız ve çocuksuz bir yaşam, gibi süslü kulağa hoş gelen terimlerle süslenmiş kamufle edilmiş projelerin, yok sayılan kimliğin aile yapısına ilericilik, insan ve kadın hakları, Özgürlük adına kibar ve ikna edici metotlarla dayatma girişimleri.
2) Yok sayılan Etnik kimliğin nüfus olarak yoğunlukta olduğu yerlerde ekonomik krizin tavan yaptığı koşullarda fuhuş ve uyuşturucunun sektör haline dönüşmesi.
Kategorize etmeye çalıştığım yok sayılan Etnik kimliğin yaşandığı aile yapısına yönelik tasfiye süreci, kültürel ve ahlaki çöküntü Kürdistan'da tüm çıplaklığı ile sırıtıyor.
Cinsel sapma, uyuşturucu bağımlılığı, hırsızlık, dolandırıcılık, fuhuş ve intihar vakaları gittikçe maalesef ahlaki çöküntü ile aynı paralelde artıyor.
Şehirlerimizde, kasabalarımızda fuhuş ve uyuşturucu her geçen gün örgütleniyor ve sektöre dönüşüyor.
Kriminoloji bilimi, Bir yerde fuhuş ve uyuşturucu sektör haline gelmiş ise mutlaka kolluk kuvvetleri, yerel yönetimler ( belediyeler de dahil) pay alıyordur tespitini yapmış.
YAZIYA YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.