Almanya'dan Türkiye'ye seyahat uyarısı!

Almanya'dan Türkiye'ye seyahat uyarısı!

.

A+A-

Almanya Dışişleri Bakanlığı Türkiye’ye seyahat edecek vatandaşlarına yönelik uyarılarda bulunan bir bildiri yayımladı.

Almanya Dışişleri Bakanlığı bugün Türkiye’ye seyahat edecek Almanya vatandaşlarına yönelik uyarılarda bulunan bir bildiri yayınladı. Uyarılar arasında “Alman hukukuna göre ifade özgürlüğü kapsamında olan beyanlar, Türkiye'de mesleki ve cezai yaptırımlara yol açabilir" ve "Siyasi etkinlik ve mitinglerden uzak durun" ifadeleri dikkat çekti.

Almanya Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesinde yer alan uyarı metninde şu ifadeler yer aldı:

" Alman vatandaşlarının keyfi olarak tutuklanması, çıkış yasağına tabi tutulması veya Türkiye'ye girişinin engellenmesi hâlâ karşılaşılan durumlardan biridir. Daha önce sorunsuz bir şekilde ülkeye giriş-çıkış yapabilen kişiler, geçmişe dayalı suçlamalar veya yeni bir suç nedeniyle tekrar geldiklerinde tutuklanabilir.

Birçok durumda, kovuşturmalar, terör örgütü olarak sınıflandırılan yapılarla (örneğin, PKK veya Türkiye'de terör örgütü olarak kabul edilen Gülen hareketi) bağlantılı propaganda, destek veya üyelik şüphesi üzerine dayanmaktadır. Türk kolluk kuvvetlerinin, Almanya'da ikamet eden kişilere dair geniş kapsamlı listeler tuttuğu ve bu kişilerin yeterli ön soruşturma yapılmadan dahi kolluk tedbirlerine maruz kalabileceği anlaşılmaktadır."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.