Başbakan Mesrur Barzani, Bağdat’ta üst düzey temaslarda bulundu

Başbakan Mesrur Barzani, Bağdat’ta üst düzey temaslarda bulundu

.

A+A-

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, Kanun Devleti Koalisyonu lideri Nuri el-Maliki ile bir araya geldi.

Başbakan Barzani, bugün (30 Mayıs 2024) Irak'ın başkenti Bağdat'a gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında, Kanun Devleti Koalisyonu lideri Maliki ile görüştü.

Kürdistan Bölegsi Başbakanlığından yapılan açıklamaya göre görüşmede Irak'taki genel durum ve Kürdistan Bölgesi ile federal hükümet arasındaki sorunların çözümüne yönelik atılan adımlar ele alındı.

Her iki taraf da sorunların diyalog yoluyla çözülmesi, Irak federal sistemine ve Kürdistan Bölgesi'nin anayasal yapısına saygı gösterilmesi, başta bütçe olmak üzere bölgenin federal bütçe içindeki mali yetkileri ve haklarının korunması gerektiğinin altını çizdi.

Görüşmede ayrıca sorunların çözümü ve engellerin aşılması için Irak'taki siyasi güçler ve taraflar arasında koordinasyon ve iş birliğinin sürdürülmesinin önemi vurgulandı.

Mesrur Barzani, Falih Feyyaz ile bir araya geldi

Başbakan Mesrur Barzani ve Haşdi Şabi Heyeti Başkanı Falih Feyyaz, Kürdistan Bölgesi ile federal hükümet arasındaki mevcut sorunların çözülmesinin önemine vurgu yaptı.

Başbakan Barzani, bugün (30 Mayıs 2024) Irak'ın başkenti Bağdat'a gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında, Haşdi Şabi Heyeti Başkanı ile bir araya geldi.

Başbakanlıktan yapılan açıklamaya göre her iki taraf Kürdistan Bölgesi ile federal hükümet arasındaki mevcut sorunların çözülmesinin önemine dikkat çekerek, terör tehdidiyle mücadele için aralarındaki koordinasyonun yeniden düzenlenmesi gerektiğini vurguladı.

Mesrur Barzani, Irak Yüksek Yargı Konseyi Başkanı ile görüştü

Başbakan Barzani, bugün (30 Mayıs 2024) Irak'ın başkenti Bağdat'a gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında, Irak Yüksek Yargı Konseyi Başkanı ile bir araya geldi.

Görüşmede her iki taraf Kürdistan Bölgesi'nin anayasal yapısına saygı gösterilmesi ve sorunların çözümüne yönelik Kürdistan Bölgesi Hükümeti ve federal hükümetin çabalarını ve diyaloğunu destekleme konusunda mutabık kaldı.

Görüşmenin bir diğer bölümünde, kararları kamu yararına zarar vermeyecek, Kürdistan halkının, bileşenlerin ve genel olarak Irak vatandaşlarının meşru haklarını ihlal etmeyecek şekilde mahkemelerin bağımsız olması gerektiği vurgulandı.

Mesrur Barzani, Bağdat'ta Kays el-Hazali ile görüştü

Başbakan, Bağdat ziyareti çerçevesinde Asaib Ehli Hak Hareketi lideri Kays el-Hazali ile bir araya geldi.

Kürdistan Bölgesi Başbakanlığından yapılan açıklaya göre görüşmede Irak'taki son gelişmeler, federal hükümet ve Kürdistan Bölgesi'nin sorunlarının çözümüne yönelik çabalar ile Kürdistan halkının haklarının ve mali haklarının anayasa çerçevesinde güvence altına alınmasının önemi hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.