Başkan Barzani: Papa’nın verdiği mesajları sonuna kadar destekliyoruz

Başkan Barzani: Papa’nın verdiği mesajları sonuna kadar destekliyoruz

.

A+A-

Kürdistan Başkanı Neçirvan Barzani, dün Kürdistan’ı ziyaret eden Papa Franciscus’un verdiği barış, hoşgörü, ortak yaşam ve şiddetin sonlanması için verdiği mesajı desteklediklerini söyledi.

Papa Franciscus’un 5-7 Mart arasında Irak ve Kürdistan’a yaptığı ziyaretlere ve sonrasında yaptığı açıklamalara ilişkin değerlendirmede bulunan Başkan Barzani, “Kutsal Papa’nın olumsuz koşullara rağmen Irak ve Kürdistan’ı ziyaret etmek için ısrarcı olduğunu biliyoruz. Kendisine gönülden teşekkür ediyorum. Papa’nın Kürdistan Bölgesi’ndeki ortak yaşam kültürü ve hoşgörü ortamını övmesi bizim için gurur kaynağıdır. Umarım Irak ve Kürdistan’da Papa’nın mesajı yerini bulur ve tüm sorunlar çözüme kavuşur”  ifadesini kullandı.

Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus, 5-7 Mart tarihlerinde Irak ve Kürdistan’ı ziyaret etmişti.  Başkent Erbil’de Kürdistan Başkanı Neçirvan Barzani ve Başbakan Mesrur Barzani tarafından karşılanan Papa Franciscus, Franso Hariri Stadyumu’nda 10 bin kişinin katılımıyla düzenlenen ayine iştirak etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.