Başkan Barzani'den ABD ve İngiltere'ye: Saldırılar irademizi kıramaz, güçlendirir!

Başkan Barzani'den ABD ve İngiltere'ye: Saldırılar irademizi kıramaz, güçlendirir!

.

A+A-

Başkan Mesud Barzani bugün Salahaddin’de İngiltere’nin Irak Büyükelçisi Stephen Hitchen ve ABD’nin Irak Büyükelçisi Romanowski’yi ayrı ayrı kabul etti. İran’ın, Erbil’e yönelik saldırıları ele alındı.

Başkan Barzani’nin ofisinden yapılan açıklamaya göre, İngiliz Büyükelçi, Erbil’e ziyaretinin amacının, İran’ın haksız saldırıları karşısında ülkesinin Kürdistan Bölgesi'ne gösterdiği dayanışma ve desteği aktarmak amacını taşıdığını söyledi.

“Irak ve Kürdistan Bölgesi şiddet arenası olarak kullanılmamalı” diyen Hitchen, Irak ve komşu ülkelerin birbirlerinin egemenliklerine saygı duyması gerektiğini belirtti.

“Bu saldırılar Kürtlerin iradesini kıramaz, güçlendirir”

İngiltere Hükümetine destekleri için teşekkür eden Başkan Barzani ise Kürdistan Bölgesi ve Irak’ta komşu ülkelerle her zaman karşılıklı saygıya dayalı dostane ve güçlü ilişkiler kurmak istediklerini vurguladı.

İran Devrim Muhafızları'nın sahte ve asılsız bahanelerle Erbil'e saldırmasının Kürd halkına yapılan büyük bir haksızlık olduğunu belirten Barzani, saldırıların Irak ve Kürdistan Bölgesi'nin egemenliğinin ihlali olduğunu söyledi.

Başkan Barzani, “Bu tür saldırıların Kürt halkının iradesini kıramaz, aksine güçlendirir” vurgusunda bulundu.

Hiçbir zaman hiçbir ülkeyle yaşanan gerginlikten ve ilişkilerin bozulmasından yana olmadıklarını da dile getiren Barzani, tam tersine ilişkilerin dengeli ve dostane olmasını dilediklerini söyledi. 

Ayrıca, “Ancak hiçbir ülkenin kendi kararını dayatmasına boyun eğmeyeceğiz. Hiçbir baskı altında yüksek ve kutsal değerlerimizden ve halkımızın meşru davasından vazgeçmeyeceğiz” diye ekledi. 

“Saldırıların hiçbir haklı gerekçesi yok”

ABD’nin Irak Büyükelçisi Romanowski de bu ziyaret ile Kürd halkına verdikleri destek ve dayanışmayı ifade etmek istediklerini dile getirerek, "Bu saldırıların hiçbir haklı gerekçesi olamaz. Kurbanların sivil olduğunun ve bölgenin sivil yerleşimi olduğunun farkındayız" diye konuştu.

Saldırıların Kürt halkına karşı haksızlık olduğunu vurgulayan Barzani, hiçbir zaman kaos, şiddet ve istikrarsızlıktan yana olmadıklarını söyledi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.