Biden yönetiminden Türkiye'ye ilk ziyaret: Karşılıklı açıklamalar

Biden yönetiminden Türkiye'ye ilk ziyaret: Karşılıklı açıklamalar

.

A+A-

Dışişleri Bakanlığı ve ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman, ABD Başkanı Joe Biden yönetiminde Türkiye'ye gerçekleştirilen ilk ziyarette Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal ile yapılan görüşmeye ilişkin değerlendirmede bulundu.

Büyükelçi Önal ile Sherman arasında yapılan görüşmede, iki ülke arasında ilişkilerinin stratejik niteliği teyit edildiği ifade edildi. ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Sherman ise, insan hakları, demokrasi ve hukukun üstünlüğünün önemini tartıştıklarını kaydetti.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı'nın Twitter hesabından yapılan açıklamada, şu sözlere yer verildi:

"Bakan Yardımcımız Büyükelçi Sedat Önal ile ABD'li muhatabı Wendy Sherman başkanlığında dün yapılan siyasi istişarelerde, Türkiye-ABD ilişkilerinin stratejik niteliği teyit edilmiş, bölgesel konularda görüş alışverişi yapılmış, terörizmle mücadelenin önemi vurgulanmıştır."

Sherman: İnsan hakları, demokrasi ve hukukun üstünlüğünün önemini tartıştık

Sherman, Twitter hesabından görüşmeyle ilgili bir açıklama yaparak, "Ankara'da Dışişleri Bakan Yardımcısı Önal ile Afganistan, Suriye ve bölgesel sorunlar hakkında verimli bir görüşme yaptık. Türkiye’nin 4 milyondan fazla mülteciye verdiği sürekli desteği takdir ediyoruz. Ayrıca insan hakları, demokrasi ve hukukun üstünlüğünün önemini tartıştık" ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.