Blinken: Irak-Türkiye petrol boru hattı yeniden açılmalı

Blinken: Irak-Türkiye petrol boru hattı yeniden açılmalı

.

A+A-

Irak Başbakanı Sudani ve ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Irak-Türkiye petrol boru hattının yeniden açılması gerektiğini vurguladı.

Irak Başbakanlık Basın Ofisi tarafından yapılan açıklamada, Başbakan Sudani’nin, ABD'nin New York kentinde düzenlenen Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nun 79. oturumuna katılmak üzere bulunduğu sırada, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile bir araya geldiği belirtildi.

Görüşmede, başta Irak'taki Uluslararası Koalisyon Güçleri’nin geleceği ve bu konudaki Bağdat-Washington arasındaki görüşmelerin devamı ele alındı. Ayrıca iki ülke arasındaki ikili ilişkilerin güçlendirilmesi konusu da gündeme getirildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından toplantıya ilişkin yapılan açıklamada, bölgedeki gerilimleri önlemeye yönelik çabalar ve ABD-Irak stratejik ortaklığının önemi üzerinde durulduğu ifade edildi.

Blinken ve Sudani, ekonomik kalkınma alanında daha fazla koordinasyon sağlanması konusundaki kararlılıklarını yinelerken, Irak-Türkiye petrol boru hattının yeniden açılması gerektiğine de dikkat çektiler.

Toplantıda, Irak'ta IŞİD’e karşı kurulan Uluslararası Koalisyon Güçleri’nin askeri misyonunun değiştirilmesi de masaya yatırıldı.

Blinken, ABD'nin Irak’ın istikrar, güvenlik ve egemenliğine olan desteğini sürdürmeye devam edeceğini belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.