BM Direktörü William Blanchard: Bölge karmaşık bir duruma doğru ilerlerken Peşmerge istikrarı korumayı başardı

BM Direktörü William Blanchard: Bölge karmaşık bir duruma doğru ilerlerken Peşmerge istikrarı korumayı başardı

.

A+A-

Birleşmiş Milletler Emniyet ve Güvenlik Birimi Dairesi (UNDSS) Direktörü William Blanchard, bölge karmaşık ve istikrarsız bir duruma doğru giderken Peşmergelerin bölgede, Irak'ta ve Kürdistan Bölgesi’nde istikrar ve huzuru sağlamayı başardığını söyledi.

Peşmerge Bakanı Şoreş İsmail, dün UNDSS Direktörü William Blanchard ve beraberindeki heyetle bir araya geldi.

Peşmerge Bakanı bölge, Irak ve Kürdistan Bölgesi'ndeki güvenlik durumuna değinerek, “Birleşmiş Milletler, uluslararası barış ve güvenliğin korunmasında, savaşın önlenmesinde, terörle mücadelede ve uluslar arasında demokrasi ve eşitliğin pekiştirilmesinde önemli bir rol oynamıştır.” dedi.

BM'nin Kürt halkına desteği hakkında ise Şoreş İsmail, “Her zaman Kürt halkının meşru haklarını desteklemişler ve her alanda büyük hizmetler sunmuşlardır. Kürdistan Bölgesi Hükümeti ve Peşmerge Bakanlığı sizin büyük rolünüze büyük saygı ve takdir duyuyor.” ifadelerini kullandı.

Peşmerge’lerin IŞİD’in yenilgiye uğratılmasında ve bölgede istikrarın sağlanmasında oynadığı kahramanca role övgüde bulunan William Blanchard ise “Bölge karmaşık ve istikrarsız bir duruma doğru giderken Peşmergeler bölgede, Irak'ta ve Kürdistan'da istikrar ve huzuru sağlamayı başardı.” diye konuştu.

Toplantıda her iki taraf da Birleşmiş Milletler Irak Yardım Misyonunun (UNAMI) Irak ve Kürdistan Bölgesi'nde kalmasının önemli ve gerekli olduğu konusunda mutabakata vardı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.