BM'den açlık raporu: Felaket görüyoruz!

BM'den açlık raporu: Felaket görüyoruz!

.

A+A-

Açlık yaşayan ülkelerle ilgili açıklamada bulunan Birleşmiş Milletler (BM) Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ile Dünya Gıda Programı (WFP), acil ve genişletilmiş bir yardım yapılmaması halinde gelecek aylarda 20'den fazla ülkede akut açlığın artacağı uyarısı yaptı.

Birleşmiş Milletler'in (BM) Roma merkezli iki kuruluşunun bugün yayımladığı "Açlıkta öne çıkanlar" başlıklı ortak rapora ilişkin açıklamada bulundu.

Yapılan açıklamada, Yemen, Güney Sudan ve Nijerya’nın kuzeyinin yıkıcı düzeyde akut açlıkla karşı karşıya olduğu ve bu listenin başında yer aldığı belirterek, özellikle Yemen ve Güney Sudan'daki ailelerin açlık ve ölüm riskiyle yüzleştiği ifade edildi.

Afrika ve Orta Doğu'da akut açlığı uyarısı

Hazırlanan rapor ile ilgili yapılan çıklamada, akut açlıktan en çok etkilenenlerin Afrika ülkelerinde olmasına rağmen Asya'da Afganistan, Orta Doğu'da Suriye ve Lübnan, Latin Amerika ve Karayipler'den Haiti'ye kadar dünyanın birçok bölgesinde akut açlığın hızla artacağı uyarısı yapldı.

FAO Genel Direktörü Çü Dongyü yaptığı açıklamada, "Acının büyüklüğü, endişe verici düzeydedir. Hayatları kurtarmak, geçim kaynaklarını korumak ve en kötü durumu önlemek için şimdi hızlı şekilde harekete geçmek hepimizin görevidir" sözlerine yer verdi.

"Gözlerimizin önünde bir felaket görmekteyiz"

Ayrıca açıklamada bulunan WFP İcra Direktörü David Beasley ise, "Gözlerimizin önünde bir felaket görmekteyiz. Çatışmalardan, iklim şoklarından ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından kaynaklanan kıtlık, milyonlarca ailenin kapısını çalıyor" sözlerine yer verdi.

David Beasley açıklamasında, bu kişilerin açlıktan ölmesini önlemek için acilen 3 şeye ihtiyaç olduğuna dikkati çekerek şu ifadeleri kullandı:

"Savaş sona ermeli, savunmasız topluluklara hayat kurtaran yardımları sağlamak için erişimimize izin verilmeli ve her şeyden önce bu yıl içinde 5,5 milyar doları sağlayacak bağışçılara ihtiyacımız var." ifadesini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.