BM'den İsrail ve Lübnan anlaşmasına ilişkin açıklama!

BM'den İsrail ve Lübnan anlaşmasına ilişkin açıklama!

.

A+A-

BM, Lübnan ve İsrail arasındaki deniz sınırı çizimi anlaşmasına yönelik açıklama geldi. Lübnan ve İsrail tarafından ayrı ayrı imzalanan "deniz sınırı çizimi anlaşmasını" ülkenin güneyindeki BM Karargahı'nda teslim aldıklarını belirten Birleşmiş Milletler (BM) Lübnan Özel Koordinatörü Joanna Wronecka, New York'a götüreceklerini kaydetti.

Birleşmiş Milletler (BM) Lübnan Özel Koordinatörü Joanna Wronecka'nın ofisinden, İsrail ve Lübnanlı heyetlerin, Lübnan'ın güneyindeki BM Nakura Karargahı'nda nüshaları teslim etmesinin ardından yazılı açıklama geldi.

Anlaşmaya dair yapılan açıklamada, İsrail ve Lübnan arasındaki deniz sınırı için yapılan anlaşmanın nüshalarının memnuniyetle teslim alındığı vurgulandı.

"Birçok açıdan bu tarihi bir başarıdır"

BM'li yetkili açıklamalarında, "Birçok açıdan bu tarihi bir başarıdır. Anlaşmanın güven inşası, bölgenin güvenlik ve istikrarına katkı sunması ve her iki ülkenin çıkarlarına hizmet etmesini temenni ediyorum" mesajında bulundu.

Wronecka, İsrail ile anlaşmanın Lübnan için yeni bir sayfa olduğunu vurgulayarak, "(Anlaşma) Aynı zamanda ulusal çıkar etrafında bir konsensüs yaratmaya da vesile olabilir" sözlerine yer verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.