Cumhuriyetçilerin Kongre adayı Jerry Torres: ABD her koşulda Kürdistan'ı destekleyecektir

Cumhuriyetçilerin Kongre adayı Jerry Torres: ABD her koşulda Kürdistan'ı destekleyecektir

.

A+A-

Cumhuriyetçilerin Kongre adayı Jerry Torres, barış isteyen Irak halkının Batı'nın yardımına ihtiyacı olduğunu söyledi.

5 Kasım’da gerçekleştirilecek ABD seçimlerinde Cumhuriyetçilerin Kongre adayı olan Jerry Torres, Kurdistan24’e verdiği demeçte, “Kürdistan güzel bir bölge, hala Irak’ın bir parçası olmasına şaşırıyorum.” dedi. 

Kongreye geçtiği takdirde Kürtlerle güçlü bağlar kuracağını ve onlara ekonomik olarak yardımcı olacağını söyleyen Torres, terör örgütü IŞİD’in yenilgiye uğratılmasındaki katkılarından dolayı Kürtleri ödüllendireceğini belirtti. 

Zamanında Saddam Hüseyin ile ilişki kurmayı istemediklerini aktaran Torres, “Ancak Irak halkı barış istiyorsa ve Batı'nın katılımına ihtiyaçları varsa biz onlara açığız. Dolayısıyla Irak'la politikamızın bu olması gerektiğini düşünüyorum. Ekonomimiz iyi olduğunda onlara ekonomik olarak yardımcı olacağız.” ifadelerini kullandı. 

“Kürdistan'ı ve Kürtleri seviyorum. Yasal olarak Irak'ın bir parçası olduklarını bilin." diyen Cumhuriyetçilerin Kongre adayı Torres, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Her halükarda onları destekliyorum. Kürdistan halkıyla iyi, güçlü ve açık bir ilişki istiyorum. ABD her durumda Kürdistan'ı destekleyecektir ve ihtiyacı olan her türlü yardımı sağlayacağız.”

K24

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.