Devegeçidi Barajı, Martıların Üssü

Devegeçidi Barajı, Martıların Üssü

.

A+A-

Diyarbakır ile Ergani ilçesi arasında bulunan Devegeçidi barajı amatör balıkçıların bölgedeki meskenlerinden biri olmasının yanı sıra Martı kolonilerine de ev sahipliği yapıyor.

 Diyarbakır ile Ergani ilçesi arasında bulunan Devegeçidi barajı amatör balıkçıların bölgedeki meskenlerinden biri olmasının yanı sıra Martı kolonilerine de ev sahipliği yapıyor. Balıkçılar lastik botları ve ağlarıyla gölde balık avlarken, martılar ise yanlarında üşüşüyor.

ee74f5dd-8401-4123-b509-ce6e946a346b.jpeg Devegeçidi barajında Güneşin batışı sırasında ışınlarının gölde oluşturduğu görüntüye balıkçılar ve martılarda girince seyrine doyum olmuyor.

ramazan-yavuz-8.jpeg

MARTI KOLONİSİ

1972 yılında Devegeçidi çayı üzerinde yapılan kente yaklaşık 25 kilometre mesafedeki Devegeçidi barajı, yıllardır vatandaşların mesire alanlarından biri konumunda.

ramazan-yavuz-5.jpeg

Göçmen kuşların bölgedeki önemli besin ve yumurtlama alanlarından biri olan Devegeçidi Barajın Martılar ise koloniler halinde yaşıyor.

Amatör balıkçıların da merkezlerinden biri olan Devegeçidi barajında balıkçılar lastik botlarıyla gölge tur atıyor ağ atarken, martlar ise üzerlerinden ve yanlarında uçarak göle dalış yapıp balık yakalamada adeta onlarla yarışıyor.

ramazan-yavuz-13.jpeg

Martılar gölde avladıkları balıkların bir kısmıyla beslenirken bir kısmını ise kayalık alanlardaki yuvalarında bulunan yavrularına götürüyor.

ramazan-yavuz-11.jpeg

GÜNBATIMINDA OLUŞAN GÜZELLİK

Devegeçidi özellikle gün batımında ayrı bir güzelliğe kavuşuyor. Güneş’in Karacadağ’ın arkasından batmaya başlamasıyla göle düşen ışınları, martılar ve balıkçılarla birleşince ortaya muhteşem bir görüntü çıkıyor.

ramazan-yavuz-3.jpeg

Deve geçidi barajı sanat fotoğrafçıların da da özellikle gün batımını çekmek için tercih ettikleri yerlerden biri.

ramazan-yavuz-2.jpeg

 

 Ramazan Yavuz / Tigris Haber

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.