Diyarbakır Barosu’ndan yangınlara dair suç duyurusu

Diyarbakır Barosu’ndan yangınlara dair suç duyurusu

.

A+A-

Diyarbakır ve Mardin'i yutan yangın felaketi sonrasında Diyarbakır Barosu harekete geçti. Yangınların sebebi ve müdahalede gecikme iddialarının araştırılması için suç duyurusunda bulunuldu.

Diyarbakır ve Mardin'de meydana gelen yangınlarla ilgili olarak Diyarbakır Barosu, önemli bir adım attı. Baro, yangınların çıkış sebebi ve müdahale süreciyle ilgili iddiaların araştırılması için Çınar Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Resmi açıklamalara göre, yangınlarda hayatını kaybeden 6 vatandaşımızın yanı sıra 29 vatandaşımızın yaralandığı belirtilmişti. Diyarbakır Barosu adına yapılan açıklamada, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılara acil şifalar dileyerek, soruşturmanın etkin bir şekilde yürütülmesi gerektiğine vurgu yapıldı.

Suç duyurusu kapsamında, 'Birden Fazla İnsanın Ölümüne ve Yaralanmasına Sebebiyet Verme', 'Genel Güvenliğin Kasten Tehlikeye Düşürülmesi' ve 'Görevi Kasten Kötüye Kullanma' suçlamalarının değerlendirileceği belirtildi. Diyarbakır Barosu, soruşturmanın takipçisi olacaklarını da ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.