Diyarbakır: Kürtçe eğitmenlerin gözaltı süresi uzatıldı

Diyarbakır: Kürtçe eğitmenlerin gözaltı süresi uzatıldı

.

A+A-

Kürtçe ders veren eğitmenlerin de aralarında olduğu 29 kişinin gözaltı süreleri uzatıldı…

Diyarbakır’da Mezopotamya Dil ve Kültür Araştırma Derneği (MED-DER), Payîz Pirtûk ile Anka Dil ve Sanat Eğitim Kooperitifi’ne 24 Eylül’de polisler tarafından baskın düzenlendi. Polisler, Kürtçe ders veren eğitmenlerin evine de aynı tarihte baskın düzenledi. 2022 yılında başlatılan bir soruşturma kapsamında yapılan baskınlarda 30 kişi gözaltına alındı. Savcı, dosya hakkında “gizlilik” kararı aldı. 

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Payîz Pirtûk adlı kitapçıyı işleten Cihat Güney, dün savcılık ifadesi ardından serbest bırakıldı. Gözaltında tutulan diğer isimler için 24 saat ek gözaltı kararı daha alındığı öğrenildi. 

 Gözaltındakiler şunlar 

 Soruşturma kapsamında gözaltında tutulan isimler şöyle:

“MED-DER Eşbaşkanları Mehmet Remzi Azizoğlu ve Şükran Yakut, Rıfat Ronî, Ramazan Holat, Dilan Güvenç, Nazan Çelik, Rezan Aktulum, Beritan Gürbet Orak, Berivan Duman, Ayhan Karatekin, Belkisa Süleymanoğlu Bitkin, Mehmet Salih Öngün, İlyas Gün, Hebun Yağmur, Mine Karakaş, Ahmet Boltan, Rabia Karayıl, İpek Oyur, Fatma İgin, Mustafa Açmaz, Hasan Gürpınar, Şilan Elmas Kan, Şehriban Ayluçtarhan, Niştiman Gül, Cihat Çağrıcı, Yaşar Aslan, Hasan İkvan, Mehmet Selim Temel ve Jineoloji Dergisi Yayın Kurulu üyesi Rojda Yıldız…”

/Mezopotamya Ajansı/

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.