DİYARBAKIR - Sadece o ilçede son 2 günde Covid-19 nedeniyle 13 kişi öldü

DİYARBAKIR - Sadece o ilçede son 2 günde Covid-19 nedeniyle 13 kişi öldü

Diyarbakır'ın Silvan (Farqîn) ilçesinde son 2 günde koronavirüs nedeni ile 13 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.

A+A-

Koronavirüs vaka sayısındaki artışla ilk 5 il arasında yer alan Diyarbakır, birinci dalganın ikinci pikini yaşıyor.

Vaka sayılarının her geçen gün arttığı Silvan'da ise son 2 günde 13 kişinin hayatını kaybettiği ve 128 kişinin de virüse yakalandığı öğrenildi.

Silvan İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından kurulan 4 ekibin, her gün mesai saatleri içinde evlerinde karantinada bulunan vatandaşları kontrol ettiği ve evde kalıp kalmadığının denetlendiği kaydedildi.

Sağlık Bakanlığı, kent genelinde 370 filyasyon ekibi görevlendirildi ve hastanelerin yoğun bakım kapasiteleri artırıldı.

Dicle Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Covid-19 Yoğun Bakım Koordinatörü Prof. Dr. Recep Tekin, hem vaka sayısında, hem hastaneye yatan hasta sayısında, hem de yoğun bakım ihtiyacı olan hasta sayısında artışın yaşandığına dikkat çekti.

DHA’ya konuşan Dr. Recep Tekin, vaka artışına bağlı olarak ölü sayısının da arttığını söyledi.

Tekin, "Sayın bakanımızın da ifade ettiği gibi şu anda birinci dalganın ikinci pikini yaşıyor aşamasındayız. Maalesef hasta sayısında bir artış oldu bununla birlikte hastaneye yatan hastalarımızda artış var ve yoğun bakımlarda artışımız var. Yoğun bakım artışları ile birlikte ölüm sayısında da artışlar oluyor. Bu vaka sayısındaki artış devam ederse, önümüzdeki günlerde özellikle yoğun bakım ihtiyacında artış ve bununla birlikte sağlık hizmetlerindeki verilmesi gereken hizmette bir aksamaya yol açabilecektir" dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.