Diyarbakır’da savcılıktan kayyım müdürlerine soruşturma

Diyarbakır’da savcılıktan kayyım müdürlerine soruşturma

.

A+A-

Diyarbakır Sur belediyesinde 2016 yılındaki kayyım döneminde başka kurumdan Sur belediyesine müdür vekili olarak atanan 2 kişi ile ilgili belediye araçlarını şahsi işleri için kullandıkları gerekçesiyle önce disiplin, ardından savcılık soruşturması başlatıldı.

Diyarbakır'ın Merkez Sur Belediyesinde müdür vekilliği yapan 2 kişi hakkında, belediye araçlarını kendi kişisel işlerinde kullandıkları gerekçesiyle savcılık tarafından soruşturma başlatıldı.

Sur Belediyesinde kayyım döneminde müdür vekilliği yapan 2 personel hakkında belediyeye ait araçları kendi özel islerinde kullandıkları iddiasıyla disiplin soruşturması başlatıldı. Yürütülen disiplin soruşturması sonucunda belediye araçlarını kendi şahsi işlerinde kullandıkları, araçlar ile şehir dışına gittikleri, araçlarda neden oldukları arızaları ve yakıtları da belediye bütçesinden ödettikleri tespit edilen R.K. ve K.G. hakkında disiplin cezası verilerek, zimmet çıkartıldı.

Ayrıca Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına "görevi kötüye kullanmak" ve "Taşıt Kanunu'na muhalefet" suçlarından suç duyurusunda bulunuldu. Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı, R.K. ve K.G.'nın memur olmalarından dolayı Diyarbakır Valiliğinden soruşturma izni talep etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.