Diyarbakır'da zam protestosu: Cebimize uzanan elleri uyarıyoruz

Diyarbakır'da zam protestosu: Cebimize uzanan elleri uyarıyoruz

.

A+A-

Diyarbakır'da zamlara ve hayat pahalılığına karşı ek protokol talebi ile basın açıklaması gerçekleştiren işçiler, "Patronlar kâr rekorları kırarken, bizim cebimize uzanan elleri uyarıyoruz" dedi.

 DİSK Genel İş Sendikası Diyarbakır şubeleri, zamlara ve hayat pahalılığına karşı ek protokol talebi ile Diyarbakır Dağkapı meydanında basın açıklaması gerçekleştirdi. "Geçinmek istiyoruz, gelirde adalet, vergide adalet" ve "Belediye şirket işçilerine yapılan ayrımcılık son bulsun" pankartı ardında toplanan kitle adına açıklamayı Becet Barut okudu.

'BU ZAMLARLA, BU VERGİLERLE GEÇİNEMİYORUZ'

"Seçimlerden önce kaşıkla verilen ne varsa şimdi kepçeyle, kazanla geri alınıyor" denilen açıklamada, işçilerin yaşadığı zorluklara değinilerek, "Bugün işçiler konuşacak, bugün herkes işçileri dinleyecek çünkü ne zorluklar yaşadığımızı biz biliyoruz. Bu zamlarla, bu vergilerle geçinemiyoruz. Enflasyonun sıfıra düştüğünü ilan edenlerin masallarına karnımız tok. Çarşıda, pazarda, markette, faturalarda karşı karşıya kaldığımız gerçeği biz biliyoruz. Düşük gösterilen TÜİK enflasyonu yüzünden alım gücümüzü kaybediyoruz. Türk lirası hızla değer kaybettikçe her gün daha da yoksullaşıyoruz. Paramız pul oldukça ekmeğimiz ucuzluyor, satın alma gücümüz azalıyor, ülkemiz fakirleşiyor. Türkiye’nin tüm değer ve güzellikleri, ülkemizin tüm kaynakları yabancı sermaye ve dolar milyarderleri için "kelepir mala" dönüşüyor. Paramız değer kaybettikçe bu ülke daha yoksul ve daha bağımlı hale geliyor" denildi.

'CEBİMİZE UZANAN ELLERİ UYARIYORUZ'

Emekli maaşlarının asgari ücretin de altında kaldığına vurgu yapılan açıklamada, hükümete, "Emekliler bu ülkenin yurttaşı değil mi? Adalet nerede, insanlık nerede, vicdanlar nerede?" sorusu yöneltildi. "Gelirde adalet olmadığı gibi vergide de adalet yok" denilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: "Düşük belirlenen vergi dilimleri yüzünden milyonlarca işçi yıl içinde üst vergi dilimine geçiyor. Patronların vergileri sıfırlanırken, biz dilim dilim soyuluyoruz. KDV-ÖTV gibi tüketimden alınan dolaylı vergilerin artırılması ile yük yine bizim sırtımıza biniyor. Soruyoruz: İşçiyle patronun ayni oranda vergi vermesi adil mi? Patronlar kâr rekorları kırarken, bizim cebimize uzanan elleri uyarıyoruz."

Açıklama, ek protokol taleplerinin yinelenmesi ile son buldu. (DUVAR)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.