DSÖ : Barışın Sağlanması En İyi Aşıdır

DSÖ : Barışın Sağlanması En İyi Aşıdır

.

A+A-

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Gazze’de başlayan çocuk felci aşılama kampanyası hakkında yaptığı açıklamada, “bölgedeki çocuklar için en iyi aşının barışın sağlanması” olacağını vurguladı. Ghebreyesus, X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, Gazze’deki çocukların ihtiyaç duyduğu çocuk felci aşılarına erişim sağlandığını belirtti ve “Nihayetinde, bu çocuklar için en iyi aşı barışın sağlanmasıdır.” ifadelerini kullandı.

DSÖ, Filistin Sağlık Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ve BM Yakın Doğu’daki Filistinli Mülteciler için Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNWRA) işbirliğiyle Gazze Şeridi’nde 10 yaş altı 640 binden fazla çocuğu kapsayan aşı kampanyasının başladığını duyurdu. Aşılama kampanyasının 4 Eylül’e kadar süreceği belirtildi.

İsrail saldırılarının devam ettiği Gazze’nin güneyindeki Han Yunus kentinde, 10 yaş altı çocuklar için aşı kampanyası dün akşam saatlerinde başlamıştı. DSÖ’nün işgal altındaki Filistin topraklarındaki temsilcisi Richard Peeperkorn, çocuk felci aşılama kampanyasının “iki turlu” olacağını açıkladı. Ayrıca, Filistin Sağlık Bakanlığı, 16 Ağustos’ta Gazze Şeridi’nde ilk çocuk felci vakasının tespit edildiğini bildirmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.