Emine Şenyaşar'a Meclis'te engel

Emine Şenyaşar'a Meclis'te engel

.

A+A-

TBMM'de 'Adalet Nöbeti'ni sürdüren Emine Şenyaşar’ın DEM Parti Grubu'nun bulunduğu binaya geçişini polisler engelledi.

Emine Şenyaşar'ın, Meclis'e taşıdığı adalet nöbetinin 29. gününde, Meclis'in muhalefet bahçesindeki turnikelerden ana binaya girişi polisler tarafından engellendi. Emine Şenyaşar'ın oğlu DEM Parti Urfa Milletvekili Ferit Şenyaşar, yaşananlara tepki gösterdi.

Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018'de eski AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısında eşi ve iki oğlu öldürülen, bir oğlu da tutuklanan Emine Şenyaşar'ın oğlu DEM Parti Urfa Milletvekili Ferit Şenyaşar’la Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde başlattığı adalet nöbetinin 29. gününe girdi.

Ferit Şenyaşar, bugün Meclis'te yaptığı basın toplantısının ardından anne Emine Şenyaşar ile birlikte muhalefet bahçesinden geçerek partisinin grubuna gitmek istedi. Meclis'teki koruma polisleri Şenyaşar ailesinin muhalefet bahçesinin turnikelerinden ana binaya geçmesine izin vermedi. 

"Milletvekili olarak benim grup salonuna girmeme izin verilmiyor"

Polislerin engellemesine tepki gösteren anne Emine Şenyaşar turnikelerin dibine oturarak, Kürtçe tepkisini dile getirdi. Annesinin başında bekleyen Ferit Şenyaşar da yaşananlara tepki göstererek oradan ayrılmayacaklarını söyledi.

Ferit Şenyaşar, "Bu kapı girişinde vatandaş da milletvekili de geçiyor. Bir milletvekili olarak benim grup salonuna girmeme izin verilmiyor. Burada bulunan özel güvenlikler kimden talimat aldığını da söylemiyorlar. Bu içtüzüğe, yasaya aykırı... Talimatın kimin verdiğini söylemiyorlar ve grubuma geçmeme izin vermiyorlar. Bütün Türkiye görsün, Meclis'in itibarından bahseden Meclis Başkanının yanına gideceğim diye engelleniyorum" dedi.

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, adalet talebiyle Meclis'te eylem başlatan Şenyaşar ailesini telefonla arayarak eylemin Meclis'in itibarını zedeleyeceğini söylemişti. Kurtulmuş olayın yaşandığı saatlerde Polonya Temsilciler Meclisi Başkanı Szymon Holownia ile makamında görüşüyordu.

Emine Şenyaşar hastaneye kaldırıldı

Meclis’te Adalet Nöbeti'ni sürdüren Emine Şenyaşar’ın DEM Parti Grubu'nun bulunduğu binaya geçişini polisler engelledi. Şenyaşar sonrasında fenalaştı ve hastaneye kaldırıldı. DEM Parti Milletvekili Ferit Şenyaşar, annesinin kalbinin sıkıştığını söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.