ENKS Sözcüsü: Mazlum Kobani’den ‘Kürt diyaloğu’ için henüz bir talep gelmedi!

ENKS Sözcüsü: Mazlum Kobani’den ‘Kürt diyaloğu’ için henüz bir talep gelmedi!

.

A+A-

üyesinin serbest bırakılması lazım. Üyelerimiz serbest bırakılsın ki yeniden başlayacak diyalog daha iyi olsun.”

Ayrıca, “Temmuz ayında ENKS tutuklularının serbest bırakılması için insanlarımız bazı eylemler yaptılar. Fakat PYD’ye bağlı asayiş güçleri zorluk çıkardılar. İnsanları darp ettiler” dedi. 

“Kamışlo da durum iyi değil ayrıca partimiz baskı altında”

Kamışlo’daki mevcut durumu da değerlendiren ENKS Sözcüsü, Suriye’deki ekonomik krizin Komışlo’yu da olumsuz etkilediğini ifade etti.

“Bundan bir süre önce su ve elektrik sorunu yaşıyorduk ama şu an biraz daha iyi” diyen Yusuf şunlar dile getirdi: “Hayat pahalılığı çok fazla insanların kazancı ile alış-verişleri birbirini karşılamıyor. Siyasi olarak da partimiz sürekli bir baskı altındadır. Bundan bir süre önce çok sayıda parti ofisimiz yakıldı. Başta da söyledim şu an 10 parti üyemiz tutuklu ve akıbetleri belli değil, nerede olduklarını bilmiyoruz.”

“Kamışlo’da rejim güçleri de bulunuyor”

Yusuf ayrıca, Suriye rejimine bağlı askeri ve siyasi temsilcilerinin de Kamışlo’da bulunduğunu ve kendileriyle herhangi bir bağlantı veya diyaloğunun olmadığını da sözlerine ekledi.

Kürt diyaloğu

Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) ve Kürt Ulusal Birlik Partileri (PYNK), ABD, Kürdistan Bölgesi, Başkan Mesud Barzani ve DSG'nin desteğiyle Kasım 2019'da Kürt birliği ve ENKS'nin Rojava’da yönetime katılması için müzakereler başlamıştı.

‘Kürt diyaloğu’ adı verilen müzakereler yaklaşık bir yıl sürdürdükten sonra herhangi bir sonuca varılmadan durdurulmuştu.

Kaynak:Peyamakurd

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.