Erbil'de iki önemli proje için ilk adım atılacak

Erbil'de iki önemli proje için ilk adım atılacak

.

A+A-

Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA), Kürdistan Bölgesi Hükümetinin Erbil'deki kanalizasyon sorununu çözmeye yönelik stratejik ve önemli projelerinden biri olan 288 milyon dolarlık Erbil Atık Su Geri Dönüşüm projesinin ilk aşamasını hayata geçiriyor.

Erbil Valiliğinden yapılan açıklamada, Erbil Valisi Umed Xoşnaw’ın yeni JICA Irak Direktörü Suzuki Hiroshi ve beraberindeki heyetle bir araya geldiği bildirildi.

Toplantıda, Kürdistan Bölgesi Hükümetinin Erbil'in kanalizasyon sorununu çözmeye yönelik stratejik projelerinden biri olan ve JICA tarafından ilk etapta 288 milyon dolarla hayata geçirilecek Erbil Atık Su Geri Dönüşüm projesinin ele alındığı aktarıldı.

Konutlarda kullanılan suyun temizlenerek park ve bahçelerin sulanmasında kullanılması planlanan proje kapsamında, kanalizasyonların modern bir şekilde yeniden inşa edilerek vatandaşlara ve Erbil geneline büyük fayda sağlaması planlanıyor.

Erbil Valisi, çok boyutlu bir proje olan tasarım, kentleşme, ekonomi, çevre, su, kanalizasyon, belediye, turizm, çöp, güzellik, ulaşım sektörleri, trafik, tarım, sulama, sanayi, elektrik, sağlık ve daha birçok alanı kapsayan Erbil'in master planının ajans koordinasyonunda değiştirilmesi konusunda mutabakata varıldığını dile getirdi.

Vali Xoşnaw, söz konusu projeyi önceliklerinden biri haline getirdikleri için Kürdistan Bölgesi Belediyeler Bakanlığına ve JICA'ya teşekkür etti.

Suzuki Hiroshi ise Erbil'in huzur ve güvenliğine, gelişimine ve kalkınmasına övgüde bulunurken, projelerin bir an önce hayata geçirilmesi ve vatandaşların sonuçlardan faydalanabilmesi için kurumlarının her türlü destek ve yardıma hazır olduğunu yineledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.