Ermenistan: Kürt militanları var olduğu iddiası saçma!   

Ermenistan: Kürt militanları var olduğu iddiası saçma!  

Ermenistan: Kürt militanları var olduğu iddiası saçma! 

A+A-

Azerbaycan ile süren çatışmalara yönelik değerlendirmelerde bulunan Ermenistan Devlet Başkanı Armen Sarkisyan, resmi olarak tanınmayan Dağlık Karabağ’daki çatışmaların ancak Türkiye ‘oyundan çıktıktan’ sonra durdurulabileceğini iddia etti. 

Ermeni lider açıklamalarında, “Şu anda Karabağ'da yerel bir çatışma değil, Azerbaycan ve Türkiye'nin uzun süredir hazırlandığı gerçek bir savaş var. Çatışmaların ancak üçüncü aktör (Türkiye) oyundan çıktıktan sonra durdurulması mümkün” diyerek, Ankara'nın çatışmaya dahil olması nedeniyle, Türkiye’nin Karabağ sorununun çözümünde arabulucu olamayacağını ileri sürdü. 

Armen Sarkisyan, ‘Bunun Azerbaycanlıların kendi meselesi olsa da’ Türkiye'nin Azerbaycan'daki varlığının bu ülkenin egemenliğini zayıflattığını vurgulayarak, “Tüm bunlar bölgeyi olumsuz etkiliyor, Kafkasya'daki tüm tabloyu tamamen değiştiriyor, durumu Türkiye'nin eksen olduğu farklı bir jeopolitik düzeye taşıyor” açıklamalarına yer verdi. 

Sarkisyan ayrıca açıklamalarında Bakü'nün Ermenistan tarafında Kürt militanların bulunduğu yönündeki iddialarını ‘saçma’ olarak değerlendirerek şu ifadeleri kullandı: 

“Cumhuriyette belirli bir partiye mensup Kürt militanların var olduğu iddiası tamamen saçma. Bırakın birileri en az bir kişiyi göstersin.” 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.