Harris, Netanyahu ile görüştü: İran’a karşı işbirliği vurgusu!

Harris, Netanyahu ile görüştü: İran’a karşı işbirliği vurgusu!

.

A+A-

 ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Beyaz Saray ikili arasında yapılan görüşmeye ilişkin olarak, “Başkan Yardımcısı, ABD’in İsrail’in güvenliğine olan değişmez bağlılığının altını çizdi” ifadesini kullandı.

Harris'in, ABD'nin İsrail'in güvenliğine 'koşulsuz taahhüdünün' sürdüğünün altının çizildiği açıklamada, "Harris, İsrail'in son dönemde Arap ve Müslüman dünyadaki ülkeler ile yaptığı normalleşme anlaşmalarına güçlü desteğini dile getirdi ve İsrail ve Filistinlerin güvenliği, barışı ve huzuru artırmanın önemini vurguladı" denildi.

İki ismin, İran'ın nükleer programı ve 'tehlikeli bölgesel davranışları' da dahil bölgesel güvenlik konularında iş birliği ve ortaklık konusunda yakın iş birliği konusunda mutabık kaldığına işaret edilen açıklamada, iki ülke arasında bilimsel iş birliği ve Kovid-19'u kontrol altına alma konularının da öneminin vurgulandığı aktarıldı.

“Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin İsrail kararı”

Yapılan görüşmede Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin (ICC) Çarşamba günü Filistin topraklarında savaş suçları işlendiği iddiaları da gündeme geldi.

Harris ve Netanyahu’nun hükümetlerinin ICC’nin yargı yetkisini İsrail’e karşı kullanabileceği hükmüne karşı olduklarını dile getirdikleri kaydedildi.

Savcı Fatu Bensuda konuyla ilgili yayınladığı mesajda, “Soruşturma başlatma kararı ofisteki ekibimiz tarafından yaklaşık beş yıl süren itinalı bir ön inceleme sonucunda alındı” demişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.