Irak | Federal Mahkeme ABD’nin çekilmesine dair davayı reddetti

Irak | Federal Mahkeme ABD’nin çekilmesine dair davayı reddetti

.

A+A-

Irak Federal Yüksek Mahkemesi,  hükümete ABD askerlerini Irak'tan çekme zorunluluğu getiren bir davayı reddetti. Mahkeme, şikayetin kendi yetki alanı dışında olduğunu dile getirdi.

Irak Federal Yüksek Mahkemesinin resmi sayfasında yapılan açıklamada, Irak Federal Mahkemesinin ABD askerlerini Irak'tan çekilmeye zorlamayı amaçlayan bir davayı reddettiğini duyurdu.

Dava başvurusu, 26 Haziran'da milletvekilleri Basım Khaşan ve Mustafa Sanad tarafından Başbakan Muhammed Şiya es-Sudani ve Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid'e karşı  yapıldı.

Mahkemenin kararı ardından konuşan Basım Khaşan  "Federal Mahkeme'nin kararları bağlayıcıdır ve uyacağız. Ancak gelecekte başka yollara başvuracağız. Bu konunun çözülmesi gerekiyor. Çünkü ABD güçlerinin varlığı Irak çok fazla istikrarsızlığa neden oluyor” dedi.

Davacılar, ABD askerlerinin Irak'ta kalmasının yasa dışı ilan edilmesini,  Irak'la yapılan anlaşmanın sona ermesinden sonra kullandıkları alan ve kurumları iade etme zorunluluğu getirilmesini, bu güçlerin 1 Aralık'tan bu yana bulunmasından kaynaklanan zararın tazmin edilmesini talep ediyordu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.