Irak'ta 12 bin mahkum serbest bırakıldı

Irak'ta 12 bin mahkum serbest bırakıldı

.

A+A-

Irak Cumhurbaşkanlığı, yasal cezalarını tamamlayan 12 binden fazla mahkum ve tutukluyu serbest bıraktıklarını bildirdi.

Irak Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada, cezaevlerinde insan hakları ilkeleri dikkate alınarak, tutuklularla ilgili soruşturmaların ve hukuk standartlarının hızlandırılması ile suçluların davalarının denetlenmesi amacıyla, cumhurbaşkanlığının, bir dizi şikayetin ardından Irak Cumhurbaşkanı Latif Raşid'in talimatıyla bir komite oluşturduğu belirtildi.

Komitenin, Cumhurbaşkanlığı ve İçişleri Bakanlığı temsilcileri, Adalet, Yüksek Yargı Konseyi ve Milli Güvenlik Danışmanından oluştuğu kaydedildi.

Açıklamaya göre komite çeşitli toplantılar yaparak, yasal hapis cezasını dolduran veya suçlamaları Temyiz Mahkemesi tarafından reddedilen 12 binden fazla mahkum ve tutuklunun serbest bırakılmasına karar verdi.

Cumhurbaşkanlığının açıklamasında, “Bu bağlamda Cumhurbaşkanlığı, bu alanda çalışma konusunda ısrarcı olup, yasanın uygulanmasını geciktirmemekte ve ayrım gözetmeksizin her Iraklının egemenlik dolu bir yaşam sürmesini sağlamak amacıyla yasanın doğru şekilde uygulanmasını garanti etmektedir.” ifadesi yer aldı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.