Katar Dışişleri Bakanı Kürdistanlı yetkililerle bir araya geldi

Katar Dışişleri Bakanı Kürdistanlı yetkililerle bir araya geldi

.

A+A-

 Kürdistan Bölgesi’ni ziyaret eden Katar Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman el-Sani, Başkan Mesud Barzani ve Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ile bir araya geldi.

Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Bağdat temaslarının ardından başkent Erbil’e geldi. Al Sani’yi Erbil Uluslararası Havalimanı’nda Kürdistan Bölgesi Başkan Yardımcısı Cafer Şeyh Mustafa ve Kürdistan Bölgesi Başkanlık Divanı Başkanı Fevzi Hariri karşıladı.

Erbil’in Selahaddin ilçesinde Mesud Barzani ile görüşen Al Sani, Başkan Barzani’ye Katar Emiri Temim bin Hamed Al Sani’nin selamlarını iletti.

Al Sani, Kürdistan Bölgesi’ndeki istikrar ortamına değinerek, Kürdistan Bölgesi’nde yatırım için çok iyi bir fırsatlar olduğunu ifade etti.

Katar’ın Erbil Başkonsolosluğu’nun açılmasıyla birlikte ekonomik yatırım için iyi bir ortam oluşacağını belirten Al Sani, Erbil ile Doha arasındaki ilişkilerin gelişmesini umduğunu kaydetti.

Başkan Mesud Barzani ise, Katar’ın başkent Erbil’de konsolosluk açacak olmasından dolayı memnuniyetlerini dile getirdi.

Neçirvan Barzani: Kürdistan Bölgesi’ndeki huzur ve istikrar yatırım için uygun bir zemin oluşturuyor

Al Sani ve beraberindeki heyet daha sonra Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Katar’ın başkent Erbil’de konsolosluk açacak olmasından dolayı memnuniyetlerini dile getiren Neçirvan Barzani, “Kürdistan Bölgesi’ndeki huzur, istikrar ve yatırımları teşvik eden yasaların varlığı özel sektör ve Katarlı yatırımcıların Kürdistan Bölgesi ve Irak’ta yatırım yapmaları için uygun bir zemin oluşturuyor” dedi.

Neçirvan Barzani, Al Sani tarafından kendisine iletilen Katar Başbakanı Şeyh Halid bin Halife bin Abdülaziz es-Sani’nin Katar’a ziyaret davetini kabul ederek, Kürdistan Bölgesi ile Katar ilişkilerinin daha da geliştirilmesini istediklerini belirtti.

Katar’ın bölgedeki önemli rolüne değinen Barzani, Katar’ın Körfez ülkeleriyle ilişkilerinin normalleşmesinden dolayı memnuniyetlerini dile getirdi.

Cafer Şeyh Mustafa ve bazı Kürdistanlı yetkililerin katıldığı görüşmede ayrıca, Irak ve Kürdistan Bölgesi’nin Katar ile ilişkilerinin geliştirilmesi, bölgedeki gelişmeler ile huzur ve istikrarın sağlanması için ortak yardımlaşma, Katar’ın Kürdistan Bölgesi ve Irak’ta yapabileceği yatırım imkanları, Covid-19 salgını ve IŞİD ile mücadele konuları da ele alındı.


 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.