Kılıçdaroğlu’ndan HDP açıklaması: Seçimle gelen, seçimle gider!

Kılıçdaroğlu’ndan HDP açıklaması: Seçimle gelen, seçimle gider!

.

A+A-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis grup toplantısında Yargıtay tarafından kapatılması için iddianame hazırlanan HDP hakkında açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu kapatma davasına ilişkin, “Bir bakıyorsunuz, bir milletvekili attığı bir tweet dolayısıyla dokunulmazlığı kaldırılıyor. Yıldırım hızıyla milletvekilliği düşürülüyor. Hangi adalet bu? Hemen yıldırım hızı ve talimatla bir partinin kapatılması için derhal Cumhuriyet Başsavcılığı'na bunu kapatın diyorlar. Seçimle gelen seçimle gider” ifadesini kullandı.

CHP lideri konuşmasında, Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle ayrıldığı İstanbul Sözleşmesi’ne de değinerek, “Bir sabah kalktık bu parlemantodan oy birliğiyle çıkan, kendisinin de imzaladığı bir sözleşmeyi ben feshettim diyor. Kime danıştın, kime sordun, hangi kadınlara sordun sen? Bu kadınların nasıl şiddete uğradığını sen biliyor musun? Çoğu vatandaşımız bu sözleşmenin içeriğini tam bilmiyor” dedi.

Kılıçdaroğlu ayrıca, Merkez Bankası Başkanı ile Para Politikası Kurulu'nu hemen görevden alınması gerektiğini ve Merkez'in başına bağımsız bir ismin gelmesi gerektiğini söyledi.

Dolarda yaşanan sert yükselişe ilişkin dikkat çekici bir iddiayı gündeme getiren Kılıçdaroğlu, "Cuma günü 450 milyon dolar satıldı. Kime satıldı, kim voliyi vurdu bilinmiyor. Açıklanır mı? açıklanmaz" dedi.
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.