Komisyondan Kürdistan seçimlerinin sonuçlarına ilişkin açıklama

Komisyondan Kürdistan seçimlerinin sonuçlarına ilişkin açıklama

.

A+A-

Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu, tarafların yaptığı tüm şikayetler giderilmeden nihai sonuçların açıklanmayacağını duyurdu.

Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu, Kürdistan Parlamentosu 6’ıncı dönem milletvekili seçimlerinin ilk sonuçlarını 21 Ekim günü açıkladı.

Buna göre 20 Ekim’de gerçekleştirilen seçimlerde Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) birinci, Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) ikinci ve Yeni Nesil Hareketi ise üçüncü oldu.

Rûdaw’a konuşan Komisyon Sözcüsü Cumane Gulayi, “Hem özel ve hem de genel oylama ile ilgili taraflardan toplam 189 şikâyette bulunuldu. Bütün bu şikâyetler resmi olarak giderilmeden nihai sonuçlar açıklanmayacak” dedi.

Gulayi, “Komisyon, şikayetlere henüz yanıt verilmediği gerekçesi ile kesin sonuçların açıklanması için bir tarih belirlemedi. Ancak şikayetlerin çoğu teknik ve hukuki nitelikte, daha kısa sürede çözüme kavuşturulacak” diye konuştu.

 Seçimin ilk sonuçlarını reddeden taraflara hitaben Gulayi, “Bu taraflar acele ediyor. Kesin sonuçlar açıklanana kadar beklemeleri lazım. Ondan sonra temyiz için bir süre belirleyeceğiz, sonra sonuçlara itiraz edebilirler. Biz araştıracağız ve jüri karar verecek” bilgisini paylaştı.

Seçim Komisyonu’nun açıkladığı ilk sonuçlara göre, 100 sandalyeli parlamentoda KDP 39, YNK 23, Yeni Nesil Hareketi 15, Kürdistan İslami Birlik Partisi (Yekgirtu) 7, Kürdistan Adalet Toplumu Partisi (Komel) 3, Helwest Hareketi 4, Halk Cephesi 2 ve Goran 1 ve Kürdistan İttifakı Grubu’nun 1 sandalye kazanıyor.

Ancak Goran, Helwest, Komel ve İslami Hareket (Bizutnewe) seçim sonuçlarına itiraz ettiklerini açıklamıştı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.