Kürdistan Bölgesi: Uluslararası toplum İran saldırılarına karşı net tavır göstermeli

Kürdistan Bölgesi: Uluslararası toplum İran saldırılarına karşı net tavır göstermeli

.

A+A-

Kürdistan Bölgesi Hükümeti, İran’ın Rojhılat kamparına yönelik saldırıların kınayarak, uluslararası toplumun bu duruma karşı net tutum alması çağrısı yaptı.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti İran’ın Rojhılatlı partilerin Erbil ve Süleymaniye’deki kamplarına yönelik füze ve kamikaze İHA'larla gerçekleştirdiği bombardımana ilişkin açıklama yaptı.

“İran İslam Cumhuriyeti’nin dün gece Kürdistan Bölgesi’ne yönelik düzenlediği saldırıları şiddetle kınıyoruz” denilen açıklamada, bu saldırıların Irak ve Kürdistan Bölgesi’nin egemenlik hakkının ihlali olduğuna vurgu yapıldı.

Açıklamada, “Bu saldırılar haksız olduğu kadar uluslararası hukuk ile komşuluk ilişkilerinin alenen ihlalidir" ifadelerine yer verildi.

İran'ndan saldırılarını bir an önce durdurması istenen açıklamada “şiddetle asla istikrarın sağlanamayacağı”na dikkat çekildi. 

Açıklamada ayrıca Irak federal hükümetindeki müttefik ve dostlar ile Birleşmiş Milletler ve uluslararası topluma İran'ın saldırılarına karşı net tutum alınması çağrısı yapıldı.

İran dün gece Rojhılat partilerinin Süleymaniye ve Erbil'deki kamplarını dron ve füzelerle bombalamıştı. Saldırıda 1 HDK-İ Peşmergesi yaşamını yitirmişti. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.