Kürdistan Parlamentosu seçimlerini 159 uluslararası gözlemci izleyecek

Kürdistan Parlamentosu seçimlerini 159 uluslararası gözlemci izleyecek

.

A+A-

Kürdistan Parlamentosu seçimlerinde oy verme sürecini beş uluslararası örgüt, 159 uluslararası gözlemci, iki ülkeden diplomatik elçiler ve 5 binden fazla müşahit ve aday izleyecek.

Rûdaw'ın Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu'ndan (IHEC) elde ettiği bilgilere göre, Kürdistan Bölgesi’ndeki oylama sürecini çok sayıda yabancı uluslararası gözlemci izleyecek.

Seçimleri izlemek üzere Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu'na kaydolan beş kuruluş şunlardır: Uluslararası Peşmerge İnsan Hakları Örgütü, İsveç Uluslararası Dostluk Örgütü, Finlandiya Uluslararası Dostluk Örgütü ve Uluslararası Demokrasi Enstitüsü (NDI).

IHEC İletişim Direktörü Hesen Kebes, Kürdistan Bölgesi'ndeki İngiliz ve Filistin konsolosluklarından gözlemcilerin de seçimleri gözlemlemek için kayıt yaptırdığını söyledi.

Kebes, "Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR), Kürdistan Parlamentosu seçimlerinde danışman olarak komisyona yardımcı oluyor" dedi.

Kürdistan Parlamentosu seçimleri 20 Ekim'de yapılacak.

Kürt Seçim Enstitüsü Başkanı Aram Cemal ise, "Seçim gözlemcileri seçmenleri etkilemeyecek şekilde sandık başlarında olacak" dedi.

Uluslararası gözlemcilerin yanı sıra seçimleri takip etmek üzere 31 yabancı gazeteci de kayıt yaptırırken, 207 yerli gözlemci ve 5.011 müşahit ve bağımsız aday oy verme ve sayım sürecini izleyecek.

191 aday parlamentoda 100 sandalye için yarışıyor.(Rudaw)

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.