Kürtçe eğitim kurumlarına baskınlar: Gözaltına alınan eğitmenler adliyeye sevk edildi

Kürtçe eğitim kurumlarına baskınlar: Gözaltına alınan eğitmenler adliyeye sevk edildi

.

A+A-

Diyarbakır'daki Kürtçe eğitim kurumlarına yapılan baskınlarda gözaltına alınan ve 4 gündür gözaltında tutulan eğitmenlerin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Eğitmenler sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.

 Diyarbakır'da 24 Eylül’de Mezopotamya Dil ve Kültür Araştırma Derneği (MED-DER), Payîz Pirtûk ile Anka Dil ve Sanat Eğitim Kooperatifi ile çok sayıda eve yapılan baskınlarda 30 kişi gözaltına alındı. Payîz Pirtûk’un sahibi Cihat Güney, 25 Eylül’de, Mustafa Açmaz ise dün savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Gözaltında tutulan Kürtçe eğitmenlerin de aralarında olduğu 28 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. 28 kişi, sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.

28 KİŞİ GÖZALTINDA

Soruşturma kapsamında gözaltında tutulan isimler şöyle: “MED-DER Eşbaşkanları Mehmet Remzi Azizoğlu ve Şükran Yakut, Rıfat Ronî, Ramazan Holat, Dilan Güvenç, Nazan Çelik, Rezan Aktulum, Beritan Gürbet Orak, Berivan Duman, Ayhan Karatekin, Belkisa Süleymanoğlu Bitkin, Mehmet Salih Öngün, İlyas Gün, Hebun Yağmur, Mine Karakaş, Ahmet Boltan, Rabia Karayıl, İpek Oyur, Fatma İgin, Hasan Gürpınar, Şilan Elmas Kan, Şehriban Ayluçtarhan, Niştiman Gül, Cihat Çağrıcı, Yaşar Aslan, Hasan İkvan, Mehmet Selim Temel ve Jineoloji Dergisi Yayın Kurulu üyesi Rojda Yıldız.” (MA)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.