Macron Elysee Sarayında Neçirvan Barzani’yi karşıladı

Macron Elysee Sarayında Neçirvan Barzani’yi karşıladı

.

A+A-

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Elysee Sarayında Olimpiyat Oyunları’nın açılış törenine davet edilen aralarında Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani’nin de bulunduğu dünya liderlerini ve üst düzey yetkilileri karşıladı.

Dünyanın en büyük spor organizasyonu olan Olimpiyat Oyunları’nın 33’üncüsü bugün (26 Temmuz 2024) saat 20.30’da (Erbil saati) Paris'te yapılacak açılış töreniyle, çok sayıda dünya lideri ve üst düzey yetkilinin katılımıyla resmen başlayacak.

Tören öncesinde Fransa Cumhurbaşkanı Macron, aralarında Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani'nin de bulunduğu liderleri Elysee Sarayında karşıladı ve onlarla fotoğraf çektirdi.

 

Kürdistan Bölgesi Başkanlığından daha önce yapılan açıklamada, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un resmi daveti üzerine Neçirvan Barzani'nin Olimpiyat Oyunları’nın açılış törenine katılmak üzere Paris’e gideceği bildirilmişti.

Fransa’nın başkenti Paris’in ev sahipliği yaptığı 2024 Olimpiyat Oyunları'nın açılışı, ilk kez stadyumların dışında Sen Nehri’nde gerçekleştirilecek.

Açılışta, sporcu kafilelerini taşıyacak tekneler, Austerlitz Köprüsü’nün altından yola çıkarak Sen Nehri boyunca Eyfel Kulesi’nin olduğu noktaya kadar 6 kilometreyi aşkın mesafe boyunca geçit yapacak.

Toplam 204 ülkeden 10 bin 500 sporcunun mücadele edeceği oyunlar 26 Temmuz 2024 – 11 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.