Mele Bextiyar, Devrim Bayrağı’nın tüm eserlerinden oluşan bir koleksiyonu anlattı

Mele Bextiyar, Devrim Bayrağı’nın tüm eserlerinden oluşan bir koleksiyonu anlattı

.

A+A-

Mele Bextiyar, Başkan Mesud Barzani'ye 1980'lerin ortasında serbest bırakılmasından altı ay sonra Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) içinde kendisini karşıladığı ve saygı gösterdiği için şükranlarını sundu.

Kurdistan24’üm medya sponsorluğunda, Sami Abdulrahman Parkı'ndaki Zaituna Kütüphanesi olarak bilinen Erbil Halk Kütüphanesinde bugün (6 Ağustos 2024) Mele Bextiyar için Devrim Bayrağının tüm eserlerinin yer aldığı bir koleksiyonun dağıtılması için özel bir tören düzenlendi.

Törende söz alan Mele Bextiyar, 40 yıl öncesine uzanan ve yıllarca anlatmak için sabırla bekledikleri bir hikayeyi katılımcılara sundu.

Mele Bextiyar, söz konusu eserlerin yazılması ve yayınlanmasındaki amacın nefreti körüklemek olmadığını sadece KYB onlara yaptıklarının gerçeklerini ortaya koymak olduğunu söyledi.

Kürdistan Demokrat Partisi'nin (KDP) Siyasi Büro kanadının 1960'ların ortasındaki tarihi hatasını eleştiren Mele Bextiyar, kanadın partiden ayrılasının Eylül Devrimi'ne karşı Irak Hükümetini güçlendirdiği değerlendirmesinde bulundu.

Mele Bextiyar, 2003'ten sonra KYB yetkililerinden birinin KYB'nin "Irak partisi" olmasını önerdiğini belirtti.

Mele Bextiyar, Başkan Mesud Barzani'ye 1980'lerin ortasında serbest bırakılmasından altı ay sonra KYB içinde kendisini karşıladığı ve saygı gösterdiği için teşekkür etti.

K24

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.