Mezopotamya Tarım Hayvancılık Fuarı açıldı
.
Diyarbakır'da bu yıl 12'ncisi düzenlenen Mezopotamya Tarım Hayvancılık Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı.
Mezopotamya Tarım Hayvancılık Fuarı, Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını ziyaretçilere açtı. 7320 metrekarelik alanda yapılan fuarda, Türkiye ve komşu ülkelerden 101 üretici firma yerini aldı. Karadeniz, Akdeniz ve Ege bölgesinden yerel ürünlerin sergilendiği fuarda, ayrıca yeni tarımsal teknolojiler de stantlardaki yerini aldı.
Fuar, pandemi kuralları çerçevesinde gerçekleştirilirken, ziyaretçiler fuar girişlerinde HES kodu uygulamasından geçiyor.
3 Nisan gününe kadar sürecek fuarın açılışında konuşan DTSO Başkanı Mehmet Kaya, tarım fuarlarının bölgedeki çiftçilere büyük tecrübeler kazandıracağını ifade etti. Irak, Erbil, Duhok ve Süleymaniye’den fuara katılımın olduğunu belirten Kaya, fuarın bölgenin geneline hitap ettiğini ifade etti.
Ardından konuşan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, fuarların yeni yöntemler, ürünler, alternatifler ve fırsatlar sunduğunu belirterek, ayrıca bölge ekonomisine katkı sunacağını söyledi.
Fuar 30 Mart-3 Nisan tarihleri arasında saat 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.
BAKANLA GÖRÜŞMEK İÇİN FUARA GELDİLER
Öte yandan fuar başlamadan önce Bağlar ilçesindeki Jiyan Semt Pazarı'nda esnaflık yapan yaklaşık 50 kadın, kişi başı bin 500 TL dolandırıldıklarını belirterek, Bakan Pakdemirli ile görüşmek istedi. Kadınlar pazarda yer verileceği vaadiyle kendilerinden bin 500 TL istendiğini, ancak bu paranın bağış adı altında toplandığını belirterek, mağdur edildiklerini söyledi. Kadın esnaflardan Rukiye Bakış, "Yer için bizden bin 500 TL istediler. Bu paralar bize bağış fişi olarak geri döndü. Sözde biz bu bin 500 TL'yi bağışlamışız. Bağış falan yapmadık. Çünkü bin 500 TL bağış yapacak gücümüz yok. Kimi esnaf arkadaşlar haftada 50 TL bile kazanmıyor. Nasıl bin 500 TL derneğe ve zabıta müdürlüğüne bağış yapabiliriz ki?" dedi.
Pazarda sürekli erkekler tarafından tehdit edildiklerini sözlerine ekleyen Bakış, "Pazara 400 tane erkek yerleştirilmek isteniyor. Sürekli göz hapsindeyiz. En ufak bir şeyde 'yerinizi alırız, sizi pazardan atarız' tehdidiyle karşılaşıyoruz. Biz mağduruz, lütfen sesimizi duyun. Şu an Tarım bakanıyla görüşmek istiyoruz, ancak döndüğümüzde neyle karşılaşacağımızın garantisi yok. Her şeye rağmen erkeklerin tehditlerine karşı direniyoruz, direneceğiz de. Geri adım atmayacağız" ifadelerini kullandı.
Kadınların aralarında seçtiği temsilciler, daha sonra görüştükleri Bakan Pakdemirli’ye sorunlarını anlattı.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.