Mustafa Özçelik: Kürdistan Yurtseverler Partisi ( PWK) Meşru ve Yasal Bir Partidir

Mustafa Özçelik: Kürdistan Yurtseverler Partisi ( PWK) Meşru ve Yasal Bir Partidir

.

A+A-

Kürdistan Yurtseverler Partisi ( PWK) Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Şener'in bugün kaleme aldığı ve PWK başta olmak üzere Kürt ve Kürdistan gerçeğini savunan partileri hedef alan yazısına ilişkin bir mesaj yayımladı. Mesajda "Hiçbir saldırı, tutum ve uygulama Kürdistan halkının mücadelesini ortadan kaldıramamıştır, kaldıramayacaktır" denildi.

PWK (Kürdistan Yurtseverler Partisi) Genel Başkanı Mustafa Özçelik imzasıyla yayımlanan mesajda şunlar denildi;

Kürt karşıtı siyasetin ve Kürt diline tahammülsüzlüğün değişik uygulama ve saldırılarla doludizgin sürdürüldüğü bir süreçte, Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Şener, düşünce, ifade, örgütlenme özgürlüğüne olan tahammülsüzlüğün, Kürt karşıtı anlayışın yeni bir örneğini sergiliyor.

Nedim Şener, 25 Eylül 2024 günü, Hürriyet Gazetesi’nde yayınlanan yazısında, ‘’Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay’ın gözü önünde bölücülük dolu dizgin’’ başlıklı yazısında, PWK’yi(Kürdistan Yurtseverler Partisi-Partîya Welatparêzên Kurdistanê) hedef gösteriyor. Nedim Şener, PWK tabelasının asılmış olmasına tahamül edemiyor ve ‘’Kürdistan Yurtseverler Partisi’ni ( PWK) neden kapatmıyorsunuz?’’ diyerek, Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay’a tepki gösteriyor ve adeta PWK ile hakkında kapatma davası açılan partileri ve  hatta Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay’ı da  birilerine ihbar ediyor.

Elbette ki, bu tür yazı ve saldırılar yeni değildir; daha önceleri de bir çok siyasetçi ve yazar, partimize, Kürdistan isimli diğer partilere, fikirlerini beğenmedikleri partilere tahammülsüzlüklerini değişik şekillerde dışa vurmuşlardı. Ama, bu tür saldırıların nafile olduğunu yaşam ispatlamıştır. Hiçbir saldırı,tutum ve uygulama Kürdistan halkının mücadelesini ortadan kaldıramamıştır, kaldıramayacaktır.

Evet, Nedim Şener’in de dediği gibi, Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) ve Kürdistan Demokratik Hareketi (TDK-TEVGER), bağımsız şahsiyetlerle birlikte, 9–10 Eylül 2023 tarihinde Diyarbakır’da Birlik Kongresi’ni gerçekleştirerek, 10 Eylül 2023 tarihinde Kürdistan Yurtseverler Partisi (PWK)’ni kurdular. 

Daha sonra, PWK’nin yasal bir parti olarak çalışmalarını yürütebilmesi için PAK, 17 Eylül 2023 tarihinde Ankara’da Çankaya Seçim Kurulu’nun gözetiminde 3. Olağan Kongresini gerçekleştirdi. Bu yasal kongrede PAK’ın (Kürdistan Özgürlük Partisi) ismi Kürdistan Yurtseverler Partisi (PWK) olarak değiştirildi.

Kürdistan Yurtseverler Partisi’nin (PWK) ismi yasal olarak kabul edilmiş olmakla beraber, daha önce PAK (Kürdistan Özgürlük Partisi) hakkında açılan dava, bundan böyle Kürdistan Yurtseverler Partisi’nin (PWK) adına devam etmektir.

PWK (Kürdistan Yurtseverler Partisi-Partîya Welatparêzên Kurdistanê), hakkında açılan kapatma davasına rağmen, gücünü ve meşruluğunu halkımızın meşru davasından alan yasal bir partidir.

Bugüne kadar Anayasa Mahkemesi’nde partimizin ismini ve programını Kürtçe ve Türkçe olarak savunduk. Bundan böyle de PWK ismini ve programını Anayasa Mahkemesi’nde savunmaya devam edeceğiz. Hakkımızda açılan kapatma davasının düşürülmesini talep ettik, edeceğiz.

PWK’nin de, hakkında kapatma davası açılan diğer partilerin de, yasal ve meşru birer parti olarak çalışmalarını yürütme hakları vardır ve biz PWK olarak bu hakkımıza sahip çıkıyoruz, çıkacağız.

25.09.2024

Mustafa Özçelik

PWK (Kürdistan Yurtseverler Partisi-Partîya Welatparêzên Kurdistanê) Genel Başkanı

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.