NATO: Çin, güvenliğimiz için bir tehdittir

NATO: Çin, güvenliğimiz için bir tehdittir

.

A+A-

 NATO Genel Sekreter Yardımcısı Mircea Geoana, NATO’nun 75. yıl zirvesinin yapıldığı ABD’nin başkenti Washington D.C.’de konutu.

Geoana, “Çin, Rusya’nın ortağı. Gerçek şu ki Çin’in, Rusya’nın Ukrayna’da (yürüttüğü) savaşı körükleyen bir saldırganlığı var. Bu da Çin’in güvenliğimize yönelik bir tehdit olduğu anlamına geliyor” dedi.

Geona’nın açıklamaları, 32 NATO lideri tarafından imzalanan ve ilk kez Çin’in Rusya’ya desteğinin açık bir şekilde ifade edildiği sonuç bildirgesinin ardından geldi. Bu durum, Pekin’in askeri ittifakın odak noktası haline geldiğini açıkça ortaya koyuyor.

Genel sekreter yardımcısına göre, NATO üyeleri, yayınladıkları bildiride “açık ve temkinli” bir dil benimsedi.

Ayrıca, “Çin’in düşman ilan etmiyoruz, düşmanımız değil. Onlar Avrupa’nın güvenliği için ciddi bir tehdit. Rusya ve Çin arasındaki bu sınır tanımayan ortaklık derinleşiyor ve daha karmaşık hale geliyor” dedi

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de zirvede yaptığı konuşmada, Çin’in “Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmak için kullandığı füze, bomba, uçak ve silahları yapmasına olanak tanıyan ekipman ve araçlar sağladığını” belirtmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.