NATO, Türkiye ve Yunanistan için ayrıştırma mekanizması kurdu

NATO, Türkiye ve Yunanistan için ayrıştırma mekanizması kurdu

Doğu Akdeniz konusunda gerilim sürerken NATO, Türkiye ile Yunanistan arasında ayrıştırma usullerine yönelik mekanizmanın kurulduğunu duyurdu.

A+A-

Yeni mekanizmaya ilişkin açıklamada bulunan NATO'a göre, Türk ve Yunan askeri heyetlerin NATO karargahında yürüttüğü bir dizi teknik görüşmenin sonucunda ikili ayrıştırma usulleri mekanizması 1 Ekim itibarıyla kuruldu.

Ayrıştırma öekanizması ile Doğu Akdeniz'de istenmeyen olaylar ve kaza riskini azaltmayı amaçlanıyor. Mekanizma çerçevesinde Türkiye ile Yunanistan arasında denizde ve havadaki ayrıştırmayı kolaylaştıracak bir acil irtibat hattı oluşturulacak. 

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ise konuya ilişkin açıklamasında, mekanizmanın kurulmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, bunun 'iki değerli NATO müttefikinin yapıcı çabaları' sayesinde mümkün olduğunu kaydetti.

Açıklamasında, "Bu güvenlik mekanizması anlaşmazlıkların altında yatan konuları ele alacak diplomatik çabalara alan yaratılmasına yardımcı olabilir" diyen Stoltenberg, "Bunu daha da geliştirmeye hazırız. Her iki müttefik ülkeyle temas halinde olmayı sürdüreceğim" sözlerine yer verdi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.