Neçirvan Barzani BM Genel Sekreteri'nin Irak Özel Temsilcisi ile görüştü

Neçirvan Barzani BM Genel Sekreteri'nin Irak Özel Temsilcisi ile görüştü

.

A+A-

Neçirvan Barzani ve UNAMI Başkanı Hassan Kürdistan Parlamento seçimlerini görüştü.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Irak'taki yeni UNAMI Başkanı ve Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri'nin Irak Özel Temsilcisi Muhammed Hassan ile Kürdistan Parlamento seçimlerini görüştü.

Neçirvan Barzani, bugün (15 Ekim 2024 Salı) , BM Genel Sekreteri'nin Irak Özel Temsilcisi Hassan’ı kabul etti.

Muhammed Hassan’a yeni görevinde başarılar dileyen Neçirvan Barzani, UNAMI'nin misyonunun başarısı için Kürdistan Bölgesi'nin tam desteğini dile getirdi.

BM Genel Sekreteri'nin Irak Özel Temsilcisi ise Neçirvan Barzani'ye ve Kürdistan Bölgesi'nin ilgili taraflarına, Irak'taki BM ekibiyle yaptıkları işbirliklerinden dolayı teşekkür etti.

Kürdistan Parlamento seçimleri, Erbil-Bağdat ilişkileri ve Ezidiler başta olmak üzere toplulukların durumu hakkında görüş alışverişinde bulunulan görüşmede, Neçirvan Barzani, Bağımsız Seçim Komisyonuna yaptığı yardımlardan dolayı BM’ye teşekkür etti.

Erbil ile Bağdat arasındaki sorunların tek çözümünün anayasanın tam olarak uygulanması ve Irak'ta barış ve istikrarın sağlanması olduğunu vurgulayan Neçirvan Barzani, Ezidilerin durumunun iyileştirilmesi, bölgelerine barışın getirilmesi ve mültecilerin evlerine dönmesi çağrısında bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.