Pedersen'den Esad rejimine: Hayal kırıklığı!

Pedersen'den Esad rejimine: Hayal kırıklığı!

.

A+A-

 Suriye Anayasa Komitesi toplantılarının beşinci tur görüşmelerine değinen Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Geir O. Pedersen, Beşşar Esad rejimini temsil eden heyetin uzlaşmaz tavrını sert bir dille eleştirdi.

Suriye Anayasa Komitesi toplantılarının beşinci turunda Beşşar Esad rejimini temsil eden heyetin uzlaşmaz tavrına tepki gösteren Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Geir O. Pedersen, "45 kişilik yazım ekibine artık bu şeklide devam edemeyeceğimizi söyledim. Benim için bir hayal kırıklığı oldu" ifadesini kullandı.

BM Cenevre Ofisi'nde yapılan Suriye Anayasa Komitesinin 45 kişilik yazım kurulunun beşinci tur toplantıları tamamlandı.

"Benim için hayal kırıklığı oldu"

Suriye yöneyimi, sivil toplum kuruluşları ve muhalefet temsilcilerinin her birinden 15'er kişiden oluşan anayasanın yazımından sorumlu "küçük grup" üyeleri, Türkiye saatiyle 12.00'de bir araya geldi.

Cenevre'de iki oturum halinde düzenlenen son gün toplantılarının ardından Özel Temsilci Pedersen basın toplantısı gerçekleştirdi.

25 Ocak'ta başlayan toplantılarda rejim heyetinin uzlaşmaz tavrına vurgu yapan Pedersen şunları dile getirdi:

"45 kişilik yazım kuruluna tümüne tebliğde bulundum. (Komite toplantılarında) hangi aşamada olduğumuza dair açık, dürüst ve doğrudan bir değerlendirmeyi söylemenin adil olduğunu düşünüyorum. 45 kişilik yazım kurulana artık bu şekilde devam edemeyeceğimizi söyledim. Benim için hayal kırıklığı oldu.


 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.