PWK Genel Başkanı Mustafa Özçelik: Kürdistan Bölge Parlamentosu seçimlerinin kazananı, özgürlük, demokrasi ve Kürdistan halkıdır!

PWK Genel Başkanı Mustafa Özçelik: Kürdistan Bölge Parlamentosu seçimlerinin kazananı, özgürlük, demokrasi ve Kürdistan halkıdır!

.

A+A-

Mustafa Özçelik 

'Kürdistan Bölge Parlamentosu seçimleri 20 Ekim 2024 tarihinde, Kürdistan Bölgesi halkının %70’inin katılımıyla gerçekleşti.

Yaşanan kimi teknik eksikliklere rağmen, seçimlerin huzurlu, demokratik, şeffaf ve şiddetten uzak bir atmosferde gerçekleşmiş olması, sevindiricidir.

Kürdistan Bölgesi halkının %70’i seçimlere katılmış olması, son yıllardaki seçimlere nazaran, halkın daha fazla sandık başına gittiğini göstermektedir.Bu da, halkın kendi iradesine, özgürlük ve demokrasiye sahip çıkması anlamında umut verici bir durumdur.

Kürdistan Bölgesi halkını, kendi iradesine ve özgürlüğe, demokrasiye sahip çıkan bir tutum sergilediği için kutluyoruz.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti’ni ve tüm siyasi partileri şeffaf, demokratik ve şiddetten uzak bir seçim gerçekleştirdikleri için kutluyoruz.

Güney Kürdistan’da halkımız bir çok iç sorunla, Bağdat Hükümeti ve Kürdistan’ın huzur ve gelişimini istemeyen güçlerin büyük bir abluka ve saldırısıyla yüz yüzedir.Sözkonusu güçlerce, çok boyutlu plan ve uygulamalarla, Kürdistan Bölgesi’nin federe kazanımları zayıflatılmaya, ortadan kaldırılmaya çalışılmaktadır.

Ama, açıktır ki, bu olumsuzluklara karşın, uluslararası ve bölgesel gelişmeler, halkımız için büyük, önemli, tarihsel fırsatlara da kapı aralamaktadır.

İşte, Kürdistan Bölge Parlamentosu böylesi hassas bir süreçte gerçekleşti. 

Güney Kürdistan’daki tüm kesimlerin, bu gerçekliği göz önünde bulundurarak; halkın iradesine ve seçim sonuçlarına saygı ve milli, Kürdistani bir anlayış temelinde; stratejik bir ittifakla oluşturulacak yeni hükümetle, halkımızın önüne çıkabilecek fırsatları kalıcı kazanımlara dönüştüecek yeni bir süreç başlatmalarını umut ediyoruz.'

21.10.2024

Mustafa Özçelik

Kürdistan Yurtseverler Partisi (PWK) Genel Başkanı

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.