Rojava’da 900 DAİŞ’li yargılanacak

Rojava’da 900 DAİŞ’li yargılanacak

Rojava’daki Özerk Yönetim’e bağlı Yargı Konseyi Başkanı Halid Ali, yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle yargı sürecinin durdurulduğunu belirterek, 900 Suriyeli DAİŞ mensubunun kısa bir süre sonra yargılanacağını ifade etti.

A+A-

K24’e konuşan Halid Ali, DAİŞ’e karşı verilen mücadele kapsamında Uluslararası Koalisyon’un kendilerine lojistik destek verdiğini söyledi.

Terör örgütü DAİŞ mensuplarının sayılarının fazla olduğundan söz eden Ali, kapasite yetersizliğinden dolayı bunun büyük tehlikelere sebebiyet vereceğini vurguladı.

Ali, yakında Suriye vatandaşı 900 DAİŞ mensubunun yargı sürecinin başlayacağını ifade etti.

Halid Ali, “Yaklaşık 50 ülkeden 10 binden fazla DAİŞ mensubu ile binlerce ailenin oldukça geniş dosyası mevcut. Bu hem riskli hem de ağır bir yük. Bu nedenle uluslararası büyük devletlerin yardımı şart. Çünkü bu bütün dünyayı ilgilendiren bir dosyadır ve DAİŞ tüm insanlık için tehdittir” dedi.

2014 yılından bugüne 8 bin Suriyeli ve Iraklı DAİŞ mensubu yargılandı. Bunlardan bir kısmı cezalarını tamamlayarak serbest bırakıldı.

DAİŞ mensuplarının Rojava ve Suriye topraklarından tamamen yenilgiye uğratılmasının ardından çok sayıda DAİŞ mensubu ve ailesi, Özerk Yönetim kamplarında tutulmaya başlandı.

Özerk Yönetim’in verdiği bilgilere göre, kamplarda kalan DAİŞ mensubu ve aile bireylerinin sayısı 60 bini geçerken, 52 ülkeden DAİŞ’e katılan 5 bin terörist de hapishanelerde tutuluyor.

Öte yandan Demokratik Suriye Güçleri (DSG) bağlı Özerk Yönetim, yakaladıkları DAİŞ’liler ve ailelerinin vatandaşı oldukları ülkelerce teslim alınması çağrısı yapıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.