Rusya'nın tehdit açıklamasına Beyaz Saray'dan yanıt!

Rusya'nın tehdit açıklamasına Beyaz Saray'dan yanıt!

.

A+A-

Rusya'nın ABD'nin sivil uydularını hedef almasına ilişkin tehdidine Beyaz Saray'dan yanıt gecikmedi. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Direktörü John Kirby, olası bir saldırı durumunda bunun karşılığı olacağını ifade etti.

Beyaz Saray'da videokonferans platformu Zoom üzerinden düzenlendiği basın toplantısında, basına ABD dış politikasını konusunda değerlendirmelerde bulunan Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Direktörü John Kirby, Rusya'nın son açıklamalarına dikkat çekti.

Gazeteciler John Kirby'e, Rus Dışişleri Bakanlığı Yetkilisi Konstantin Vorontsov'un Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'ndaki bir toplantıda, ABD'nin Ukrayna'ya yardımları sürdürmesi durumunda sivil uydularının Rusya'nın "meşru hedefi" haline gelebileceği yönündeki açıklamaları soruldu.

"Rus saldırıları provokatif ve tehlikeli"

Sorulara verdiği yanıtta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna savaşını sürdürmesini "provokatif ve tehlikeli" olduğunu belirten Kirby şu sözlere yer verdi:

"Ukrayna'ya yardımlarımızı gayet açık ve samimi bir şekilde sürdüreceğiz. Bizim bu yaklaşımımızı hiçbir şey değiştirmeyecek. Sadece şunu söyleyeyim, ABD altyapısına yönelik herhangi bir saldırı karşılık bulacaktır."

Ayrıca John Kirby konuşmalarında, Cumhuriyetçilerin, "Biden, Ukrayna'ya açık çek verdi" eleştirilerini de reddederek, "Biz açık çek vermedik. Tüm yardımları gereğince yaptık" açıklamalarına yer verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.