ABD: Çekilme sonrası kötü sonuçlarla karşılaşabilirler!

.

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley, Amerikan askerlerinin Afganistan'dan çekilmesi ile ilgili önemli bir uyarıda bulundu.

Associated Press’e (AP) konuşan Milley, ABD askerlerinin Afganistan’dan çekilmesi sonrası Afgan hükümetinin Taliban’la ilgili kötü sonuçlarla karşılaşabileceklerini söyledi.

Milley, Afgan güvenlik güçlerinin oldukça iyi donanımlı ve eğitimli olduklarını ancak uluslararası destek olmadan potansiyel bir Taliban saldırısı karşısında ise hazır olmadıkları konusunda uyardı.

ABD askerlerinin geri çekilmesi konusunda iki olasılığın olduğunu dile getiren Mark Milley, “Bir yandan gerçekten dramatik, kötü olası sonuçlar elde edebilirsiniz. Öte yandan ordu ve hükümetin kenetlendiği bir sonuç alabilirsiniz. Bunların hangisi olur, şimdilik bilmiyoruz” şeklinde konuştu.

Öte yandan ABD’li komutan, Afganistan'da Kabil hükümeti ile Taliban arasında siyasi uzlaşma ihtimalinin de bulunduğuna işaret ederek, bunun gerçekleşmesi halinde korkulan kitlesel sivil savaşın önüne geçebileceğini vurguladı.

Ortadoğu Haberleri

Türkiye’de neo-Nazi yapılanması “Ulusal Cephe” Zafer Partisi’ni destekliyorlar
Hamaney, Haniye suikastine karşılık olarak İsrail'e direkt saldırı emri verdi
ABD Dışişleri: Türkiye-Suriye ilişkilerinin normalleşmesini desteklemiyoruz!
Meslek örgütlerinden AB'ye, Türkiye'de ifade özgürlüğü için mücadele etme çağrısı
ÇEVİRİ | James Jeffrey: ABD savaş sonrası Gazze’de çok uluslu idari yapı planlıyor