ABD: DSG’yi güçlü bir askeri ortak olarak görüyoruz

.

ABD Dışişleri Bakanlığı, “Demokratik Suriye Güçlerini (DSG) güçlü bir askeri ortak olarak gördüklerini ve IŞİD’in güçlenmemesi için birlikte çalışmaya devam edeceklerini” açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan bir sözcü, bugün Rûdaw Washington Temsilcisi Diyar Kurda’nın Deyrezor’daki çatışmalarla ilgili sorularını yanıtladı.

Sözcü, ABD’nin DSG güçleriyle birlikte çalışmasına ilişkin, “Demokratik Suriye Güçleri, kararlı ve güçlü bir askeri ortağımız olmaya devam ediyor. IŞİD'in güçlenmemesinden emin olana kadar DSG ile çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

ABD hükümetinin askerlerini Rojava'da tutmaya kararlı olduğunu belirten sözcü, “IŞİD'in yenilgiye uğratılmasını sağlayacak kapsamlı bir strateji çerçevesinde, Suriye'nin kuzeydoğusundaki sınırlı varlığımız üzerine kararlıyız” ifadelerini kullandı.

Sözcünün verdiği bu yanıt, Suriye hükümetine bağlı silahlı grupların geçen hafta DSG'nin kontrolü altındaki Deyrezor'un bazı bölgelerine doğru ilerlemesi ve DSG noktalarına saldırması üzerine geldi.

Kurdistan Haberleri

Mazlum Abdi’den ‘Suriye devrimi’ mesajı
Bağdat'ın gölge oyunu: Suriye ziyareti Irak'taki derin siyasi ayrışmaları açığa çıkardı
Suriye Anayasa Komitesi Üyesi: Anayasada Kürtlerin hakları gözetildi
G7 İran'ı 'hemen' diyaloğa girmeye çağırdı
Mesut Yeğen: Anlaşma birçok ülkenin uzlaşmasını yansıtıyor